De 10 kritische succesfactoren van de supply chain van aftakkasten

De 10 kritische succesfactoren van de supply chain van aftakkasten Door: FHI federatie van technologiebranches

Aftakkasten spelen bij meerdere datacenters een belangrijke rol in de inrichting. Doordat deze aftakkasten steeds intelligenter worden, breng dit ook meer complexiteit met zich mee. Aftakkasten worden geplaatst op punten waar het vermogen van een railsysteem moet worden afgetakt. Dit kan zijn om een ander rail systeem te voeden, een verdeler of een rack met servers dat er onder staat. Een goed supply chain management is essentieel om opdrachtgevers snel, flexibel en naar tevredenheid van dienst te kunnen zijn. Ook kan dit concrete voordelen voor de organisatie opleveren, denk bijvoorbeeld aan minder kosten voor opslag. Jeroen van der Linden van AP Nederland geeft in zijn presentatie 10 tips waar je aan moet denken om dit proces te optimaliseren.

Een omvattende omschrijving van de term supply chain management is het realiseren van een optimale ketensamenwerking tussen verschillende bedrijfsonderdelen intern (inkoop, verkoop, logistiek, opslag, voorraad- en capaciteitsbeheer, productieplanning, klantenservice, sales) en extern met leveranciers en afnemers, om waarde toe te voegen over de gehele productieketen. Om dit te bereiken is een goede planning en communicatie met alle schakels binnen de keten essentieel.

Vragen die Jeroen van der Linden, director Sales en Engineering bij AP Nederland, zeker in zijn presentatie beantwoord zijn: Hoe wordt de kwaliteit van de aftakkast gegarandeerd? Hoe richt je effectief de supply chain in om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen? Kies je voor tussenvoorraden en hoe borg je de traceerbaarheid?

De lezing van Jeroen van der Linden van AP Nederland vindt plaats van 12:35 tot 12:55 uur.