De belangrijke rol van embedded software

De belangrijke rol van embedded software Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het belang van (embedded) software in elektronicaontwikkeling mag niet onderschat worden. Waar vroeger vooral de nadruk lag op de hardware is dit tegenwoordig niet meer het geval. Diverse specialisten gaan tijdens het D&E event graag het gesprek met jou aan om ervaringen uit te wisselen. Ook voorzien zij de bezoekers van advies. Zo verzorgt Logic Technology een lezing over de voors en tegens van open source software voor de industrie, terwijl Dizain-Sync juist inzoomt op een softwareplaform om componenten te beheren.

Het wiel opnieuw uitvinden
We beginnen met een ‘hot topic’ binnen onze sector: open source software. Dit is software waarvan de broncode gratis beschikbaar is gesteld. Iedereen mag de software naar eigen inzicht aanpassen en inzetten, dus je hoeft als bedrijf niet zelf het wiel uit te vinden. 

Je maakt gebruik van de kennis van een community van ontwikkelaars die samen werken aan de optimalisatie van de software. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld. Er kleven echter ook gevaren aan het gebruik van open source software, zo waarschuwt Gevorg Melikdjanjan van Logic Technology.

Kwetsbaarheden open source
Melikdjanjan zet tijdens zijn presentatie de voor- én nadelen van open source software op een rij aan de hand van best practices. Open source software is gevoeliger voor veiligheidskwetsbaarheden en als er iets misgaat ben je zelf verantwoordelijk. 

Ook juridisch gezien is voorzichtigheid geboden als het gaat om licenties. Melikdjanjan legt tijdens zijn lezing uit hoe Logic Technology hiermee omgaat en adviseert bezoekers over de toepassing. Daarnaast geeft hij uitleg over een nieuwe tool die de controle op compliance en veiligheidsissues automatiseert. Op de beursvloer is Logic Technology aanwezig met een demo van de tool, zodat je zelf kan zien hoe het in de praktijk werkt. Lees meer…

Componentendatabase biedt uitkomst
Na de lezing van Melikdjanjan neemt Richard van der Werf van Dizain-Sync het stokje over. Hij vertelt tijdens zijn presentatie over het beheren van componenten via software. 

Van der Werf vertelt over zijn ervaringen met een componentendatabase die designers helpt bij het selecteren van de juiste componenten voor hun ontwerp. Er zijn verschillende benaderingen voor het beheren van gegevens. Middels aansprekende voorbeelden en best practices verduidelijkt Van der Werf de uitdagingen rond componentenbeheer en geeft hij advies aan zijn toehoorders. Lees meer…

Bezoektip
Op het event zijn diverse exposanten aanwezig die gespecialiseerd zijn in embedded software, bijvoorbeeld: 3TINDES-IDSHMS Networks en Logic Technology. Ook kan je een bezoek brengen aan de live demonstraties op de beursvloer. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken: de demo’s vinden de hele dag plaats en zijn vrij toegankelijk. 

Naast de inspirerende lezingen over embedded software is er nog veel meer te beleven tijdens het event. Wil je erbij zijn ? Meld je dan gratis aan!