De diensten van FHI bij ondernemersvraagstukken

De diensten van FHI bij ondernemersvraagstukken Door: FHI federatie van technologiebranches

FHI Advies is er voor ondernemers die in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegen vragen aanlopen. Wij staan klaar voor alle leden binnen de vijf technologiebranches die advies of een sparringpartner nodig hebben. Op het gebied van juridische vraagstukken werkt FHI samen met Lexsigma en Vestius Advocaten. In het geval van verzekeringen wordt samengewerkt met HBR Branche Verzekeringen en Klap Verzekeringsmakelaar. Er zijn sterke partners beschikbaar op de relevante gebieden voor FHI leden.

De juridische adviseurs bieden een luisterend oor en adviseren u over uw vraagstuk op diverse expertisegebieden. Vaak kunnen zij een bedrijf al binnen een dag op weg helpen, zodat u weer vlot verder kan. Vestius Advocaten vult het bestaande team van juridische professionals van Lexsigma aan met haar expertise op het gebied van het arbeids-, contracten- en ondernemingsrecht. Beluister ook de FHI Technologie Podcast met Bob van der Kamp.

FHI heeft in de loop der jaren een verzameling workshops georganiseerd met deskundigen, die informeren en enthousiasmeren over onderwerpen die binnen de branches spelen. FHI Advies kiest de thema’s uit op basis van populaire, actuele onderwerpen en door leden veel gestelde vragen. De focus ligt altijd op concrete informatie met begrip voor de context. Maak tijdens de workshops meteen kennis met concullega’s en breid uw netwerk uit.

FHI Advies stelt leden diverse modelovereenkomsten en/of documenten ter beschikking. Denk aan een arbeidsovereenkomst, algemene voorwaarden, een distributieovereenkomst of bijvoorbeeld een brief die u wilt sturen naar een werknemer die weggaat en die u graag aan zijn concurrentiebeding wilt houden. Dat geldt trouwens ook voor derden verklaringen voor NOW-subsidies en dergelijke.

Bij klachten en vragen over aanbestedingen, bijvoorbeeld over disproportionele eisen, gebrek aan transparantie en ongelijke behandeling, kan dit worden gemeld bij FHI. Bij veelvoorkomende klachten wordt – waar mogelijk en gewenst – een collectieve actie genomen. Meer informatie over andere aspecten van FHI Advies kunt u krijgen bij Jori Hoving en Andreas Meijer .