De kracht van connected LED verlichting

De kracht van connected LED verlichting Door: FHI federatie van technologiebranches

De wereld is veranderd door technologie. Dat stelt ook de wet van Moore. Eigenlijk is die Wet van Moore helemaal geen wet, maar een voorspelling. Gordon Moore publiceerde op 19 april 1965 zijn inmiddels beroemde waarin hij voorspelde dat het aantal componenten per geïntegreerde schakeling (of chip) grofweg elk jaar zou verdubbelen en rond 1975 zou uitkomen op 65.000. De oorspronkelijke voorspelling ging over de dichtheid van de transistors, maar later is zij op dit punt bijgesteld. Nu, in een totaal andere wereld, gaat die 'Wet van Moore' nog steeds op.

Die voorspelling kwam niet uit de lucht vallen: het was simpelweg een trend die Moore was opgevallen en die hij doortrok. "We maakten geïntegreerde schakelingen die steeds complexer werden, hoewel ze nog steeds niet heel erg complex waren", merkt Moore op in eerder interview eind 2014. . Deze vernieuwing  is ook duidelijk zichtbaar in MyMesh. Duizenden nodes kunnen voortaan volledig draadloos met elkaar communiceren. Joost Toornend van Chess Wise gaat in zijn lezing dieper in op connected LED. Hoe My Mesh lichtbesturing mee groeit met de behoeften van haar gebruikers en de technologische mogelijkheden van morgen. Het maakt een gebouw adaptief en creëert nieuwe business modellen door alleen maar te kijken naar sensor- en verlichtingsdata.

Ook benieuwd naar deze lezing? Of wilt u het gehele programma zien? Via deze link kunt u zich kosteloos registreren voor een bezoek aan de LED conference.