De meest belangrijke wijziging in de 5e editie van ASHRAE’s TC 9.9

De meest belangrijke wijziging in de 5e editie van ASHRAE’s TC 9.9 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) Technical Committee heeft in maart 2021 de 5e editie van hun Thermal Guidelines for Data Processing Environments gepubliceerd. Elbert Raben van Rittal staat in zijn presentatie uitgebreid stil bij de wijzigingen/updates in deze editie, waarbij de meest belangrijke wijziging gaat over de aanbevolen relatieve vochtigheid in relatie met corrosieve gassen in datacenters, server- en computerruimtes.

Naast de gebruikelijke verduidelijkingen, updates en correcties zijn, zijn de primaire updates gericht op de luchtgekoelde relatieve vochtigheidslimieten, de toevoeging van een nieuwe luchtgekoelde klasse voor computerapparatuur met hoge dichtheid, en verschillende belangrijke updates van het hoofdstuk over vloeistofkoeling.

In oktober van 2019 publiceerde ASHRAE TC 9.9 de resultaten van Research Project 1755 (RP-1755), Impact of Gaseous Contamination and High Humidity on the Reliable Operation of Information Technology Equipment in Data Centers. Dat is een hele mond vol, maar wat houdt het in? Kort samengevat is dit een onderzoeksproject gericht op het effect van verschillende gasfase-verontreinigingen op zilver- en kopercorrosie in combinatie met verschillende niveaus van verhoogde relatieve vochtigheid.

Na de presentatie van Elbert Raben van Rittal bent u volledig op de hoogte van de nieuwe ASHRAE standaard, waar u in uw dagelijkse werkzaamheden zeker wat aan gaat hebben!

Wilt u deze lezing bijwonen? Registreer u kosteloos voor een bezoek aan het IT Infra event 2021