De nieuwe HDMI module: voor videosignaaloverdracht van hoge kwaliteit binnen de industrie

De nieuwe HDMI module: voor videosignaaloverdracht van hoge kwaliteit binnen de industrie Door: CC Nederland B.V.

In het verleden was het in de industrie gebruikelijk om beeldschermen met een industriële verbinding toe te passen. Tegenwoordig zien wij dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de standaard monitor met HDMI-aansluiting. Echter, het is van belang dat de HDMI op industriële wijze wordt verbonden. Daarom heeft ILME haar assortiment modulaire binnenwerken uitgebreid met een HDMI module.

De MIXO-serie: een systeem van modulaire binnenwerken

De MIXO-serie van ILME is een modulair connector systeem bestaande uit een MIXO frame en zelf te kiezen MIXO modulen. De MIXO frames passen in de standaard ILME-behuizingen en ook in behuizingen van andere merken. Hierdoor is zelf voor iedere toepassing een connector samen te stellen. De MIXO-serie is namelijk een open verbindingssysteem.

Je hebt enorm veel vrijheid en mogelijkheden als gebruiker bij het samenstellen van je modulaire stekker. Zo heb je de keuze uit een reeks van bijna 40 modules voor elektrische voeding, datatransmissie, optische signalen of perslucht (tot 8 bar). Het modulebereik wordt continu uitgebreid, waardoor steeds nieuwe configuraties kunnen worden gerealiseerd. Zo ook nu, met de nieuwe ILME MIXO HDMI module.

De ILME MIXO HDMI module

De HDMI is de nieuwe standaard voor videosignalen in huis en op kantoor. Ook in de industrie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van apparaten met een HDMI aansluiting, maar tot nu toe waren er nauwelijks geschikte heavy-duty connectoren. Met de nieuwe CX 01 MI HDMI-module kunnen videosignalen ook in industriële omgevingen met IP-bescherming in een modulaire connector worden overgebracht.

De kenmerken van de nieuwe MIXO HDMI module:

  • HDMI 1.4 en HDMI 2.0 standaard met Ultra-HD 4k resolutie bij 60Hz (4096x2160p)
  • Compact ontwerp op één modulaire unit met afgeschermde HDMI type A aansluiting
  • Eenvoudige installatie zonder gereedschap
  • HDMI patchkabel met een lengte van 2 meter (andere lengtes op aanvraag)
  • Frames zijn geschikt voor de standaardbehuizingen T-TYPE (IP65) en V-TYPE (IP67), evenals de compacte behuizing MIXO ONE en het schakelkastmontagesysteem COB
  • ARC en Ethernet geschikt tot 18 Gbit/s transmissiesnelheid

Vragen

Heb je nog vragen over de nieuwe HDMI module? Bekijk voor meer informatie de productpagina. Voor persoonlijk advies staan de experts van CC Nederland altijd voor je klaar! Stuur een mail of bel ons en we helpen je graag verder.