E&A 2023: goede gesprekken, veel gezelligheid en drukte in de seminarzalen

E&A 2023: goede gesprekken, veel gezelligheid en drukte in de seminarzalen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De tweejaarlijkse vakbeurs Electronics & Applications is positief afgesloten. In totaal vonden 3308 belangstellenden van 26 tot en met 28 september hun weg naar de Jaarbeurs in Utrecht. Hoewel dat minder is dan de bezoekersaantallen in 2019 was de kwaliteit van de bezoekers volgens exposanten hoog.

Met bijna 140 stands was de hele elektronicaketen aanwezig op de beursvloer in Utrecht: van designers tot producenten. Dit leverde vele interessante gesprekken op.

Als vanouds mochten de gadget en het productieplein op een warme belangstelling rekenen van het toegestroomde publiek. Op alle beursdagen stonden mensen in de rij voor de testbank waar de HexaGlow live werd getest. Dit geeft wel aan hoe populair de interactieve onderzetter was!

Dringen bij soldeerwedstrijd

Ook op de stand van de ‘Beste Soldeerder van de Benelux’ was het dringen. Vier keer per dag konden deelnemers hun vaardigheid met de soldeerbout tonen in een bloedstollende soldeerrace van 45 minuten. Aan het eind van de dag koos de vakjury een dagwinnaar die de gelukkige bezitter werd van een soldeerstation van Weller (en eeuwige roem).

Een fit brein in een fit lichaam

De seminars en presentaties werden goed bezocht en gewaardeerd. Zoals verwacht, was de zaal nagenoeg vol bij het IoT-seminar. Maar ook het nieuwe seminar over embedded software viel in de smaak bij het publiek. De populairste lezing was, niet geheel onverwachts, de keynotepresentatie van hoogleraar Erik Scherder. Hij riep zijn toehoorders op om prioriteit te geven aan beweging om zo het brein ‘fit’ te houden..

Wij danken al onze bezoekers voor hun enthousiaste deelname aan de beurs. Tot ziens op E&A 2025 en WoTS 2024!

Was jij erbij tijdens de vakbeurs Electronics & Applications 2023, van 26 tot en met 28 september in de Jaarbeurs, of had je er graag bij willen zijn? De presentaties van alle seminars zijn nu beschikbaar op de website!