Edge serverruimte voor Moonen Packaging uit Weert

Edge serverruimte voor Moonen Packaging uit Weert Door: All-Rack B.V.

Moonen Packaging heeft 2020 een compleet nieuw warehouse van 20.000 vierkante meter in Weert in gebruik genomen. 
Verpakkingen worden niet direct geassocieerd met duurzaamheid. Moonen Packaging ziet dat graag veranderen en neemt daartoe het initiatief. De verpakkingsgroothandel uit Weert neemt in zijn assortiment steeds meer verpakkingen op die zijn vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. “Ons streven is dat in 2020 vijftig procent van de klanten verpakkingen van hernieuwbare grondstoffen bestelt. In 2030 moet dat zijn gegroeid naar honderd procent”, stelt Roland van Bussel, Chief Operating Officer van de verpakkingsgroothandel uit Weert.

De ICT mocht natuurlijk niet achterblijven in het duurzaamheidsbeleid van Moonen Packaging. Deze taak lag bij ICT Manager Bart Hanssen. De meeste applicaties van Moonen zijn daarvoor eind 2019 in de Cloud ondergebracht. Wat overigens de nodige voordelen bleek te hebben toen Corona in Nederland verscheen. Voor de verbinding met de Cloud was een zogenaamde Edge serverruimte benodigd. Edge= het punt van connectiviteit tussen gebruikers en Cloud. Vanzelfsprekend moest de ruimte voldoen aan de hoge beschikbaarheidseis van het netwerk. Er zijn diverse gesprekken gevoerd en offertes opgevraagd, All-Rack B.V. kwam als beste partij “uit de bus”.

Er is een “Turn Key” serverruimte gebouwd waarbij de warme en koude zones volledig van elkaar gescheiden zijn. Hierdoor kan je de uitblaastemperatuur hoger instellen en gaan de koelunits efficiënter presteren. De koeling van de hardware wordt gerealiseerd door twee In-Row koelunits op Inverter basis die redundant zijn opgesteld vanwege de hoge beschikbaarheidseis. Een UPS installatie waarbij via de verdeler ieder rack voorzien is van een A en B voeding. Branddetectie middels aspiratie en gasblusinstallatie op basis van een Inert gas. Hierdoor kan je spreken van een duurzame serverruimte met een hoge beschikbaarheid.

Neem contact op met All-Rack als u ook advies wilt over de beschikbaarheid en duurzaamheid van uw serverruimte of datacenter. 023-5483300.