Een OT-security must-have!

Een OT-security must-have! Door: MODELEC Data-Industrie B.V.

DeTXOne Portable Inspector, een OT-security must-have!

Denk je ook wel eens, hoe kan ik op een eenvoudige manier mijn machine of besturing controleren of deze virus- en malwarevrij is voordat je deze aan de klant levert of aan je netwerk aansluit? En hoe bewijs ik dat? Op welke wijze krijg ik snel en makkelijk inzicht in mijn aanwezige assets? Wat is een veilige en eenvoudige manier om een update uit te voeren via de beschikbare USB-interface? Het antwoord op al deze vragen is de TXOne Portable Inspector!

De TXOne Portable Inspector helpt je met het effectief scannen en verwijderen van virussen en malware bij standalone computers en air-gapped systemen. Deze draagbare beveiligingstool sluit je aan op de USB-poort van elk Windows- of Linux-apparaat om virussen en malware te detecteren en te verwijderen. Software-installatie en herstart zijn hierbij niet nodig. Bovendien verzamelt de Portable Inspector asset-informatie om een inventarislijst te genereren. Vervolgens scant de Portable Inspector alle systeembestanden met de ingebouwde anti-malware en virus-engine.

TXOne Portable Inspector en ElementOne

Eenvoud

Geen software-installatie of systeemherstart nodig

Door de scan software op de TXOne Portable Inspector wordt het detecteren en verwijderen van virussen en malware bijzonder eenvoudig gemaakt. Zonder opnieuw op te starten of software te installeren on-demand malware en virus scans uitvoeren, waar en wanneer dat nodig is. De scan engine is ontwikkeld om de host processor niet overmatig te belasten om de systeembeschikbaarheid te garanderen en hierdoor zeer geschikt voor legacy controllers en PC’s.

Eén oplossing voor meerdere platforms

De Portable Inspector is compatibel met zowel Microsoft Windows, Windows Embedded als Linux platformen. Van oudere versies tot de nieuwste builds. De Portable Inspector biedt effectieve beveiliging. Zelfs voor oudere systemen zoals Windows 2000, XP, Windows Vista of 7. Eén enkel draagbaar scanhulpmiddel helpt een veelvoud aan apparaten beveiligen.

Vergroot de zichtbaarheid van OT

Terwijl een virus- en malwarescan wordt uitgevoerd, verzamelt de Portable Inspector automatisch gedetailleerde momentopnamen van assetgegevens met computerinformatie, Windows Updatestatus en applicatielijsten zonder dat extra inspanningen van operators nodig zijn.

Secure Transporter (Pro Edition)

De Portable Inspector is uitgerust met een AES-256 hardware-encryptie-engine. Hierdoor zijn gevoelige gegevens in air-gapped omgevingen veilig te verplaatsen. Om zo de operationele integriteit van de organisatie te garanderen. Over te dragen bestanden worden natuurlijk eerst gescand, voordat ze naar de beveiligde opslag worden overgebracht. Zo worden alleen betrouwbare bestanden opgeslagen.

Gecentraliseerd beheerplatform

Voor de gebruikers biedt de ElementOne Management software een volledig inzicht van de uitgevoerde virus- en malwarescans. Updates van malware definities, configuratie en zelfs het genereren van basisrapporten met hierin de correlatie van scanlogboeken en asset-informatie kunnen allemaal via dit programma worden verzorgd.

Waarom nu?

De invoering van NIS2 én de EU CRA (Cyber Resilience Act) hebben invloed op de cybersecurity keten binnen de Industriële Automatisering. Hierdoor moet antwoord gegeven worden op een vraag als: is het door mij geleverde systeem virus- en malwarevrij aan mijn klant verzonden? Wij zijn ervan overtuigd dat het gebruik van de TXOne Portable Inspector je hierbij gaat helpen.

Natuurlijk is dit maar één stap in het verhogen van je cyberweerbaarheid. Onze experts vertellen je graag meer over onze OT-specifieke security oplossingen en diensten om tot de juiste inzichten te komen over de te nemen beveiligingsmaatregelen. Passende maatregelen, die schaal- en uitbreidbaar zijn.