FHI-branchelid Gebouw Automatisering Deerns helpt in de strijd tegen het coronavirus

FHI-branchelid Gebouw Automatisering Deerns helpt in de strijd tegen het coronavirus Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 24 maart heeft VNO-NCW een artikel online gezet waarbij verschillende bedrijven zijn uitgelicht die een positieve bijdrage leveren aan de strijd tegen het coronavirus. FHI-lid Deerns is een van de bedrijven die ziekenhuizen adviseert in deze langdurige strijd. Dit doen ze door hun kennis van ziekenhuizen belangeloos in te zetten.

Wat doet Deerns precies?
Het ingenieursbureau met diepgaande kennis van primaire processen in ziekenhuizen en biedt ziekenhuizen hun kunde en kennis aan om onder andere de noodzakelijke intensive care capaciteit uit te breiden. Bij het realiseren van extra IC-capaciteit in ruimten die daar niet primair voor bedoeld zijn, is het belangrijk zo goed mogelijk technische aanpassingen te verrichten die de veiligheid van patiënt en medisch staf vergroten.

Denk hierbij aan het creëren van gesluisde kamers om de besmettingsbron te isoleren van de rest van het ziekenhuis, creëren van een omkleedzone en handwas voorziening aan begin van de afdeling, voorzieningen voor het beademingsapparaat zoals zuurstof, ademlucht en noodstroom. Als vanuit de quickscan blijkt dat er binnen de gestelde kaders technische mogelijkheden zijn om de risico’s voor patiënt en medewerker te verkleinen, geven wij een beknopt technisch advies naar de mogelijkheden voor optimalisatie en technische beheersmaatregelen.

FHI is trots dat Deerns, lid van de branche Gebouw Automatisering, zich op deze manier zo inzet. Kent u nu meer voorbeelden van FHI lidbedrijven die zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus? Laat het ons weten.