Geïntegreerde servomotoren voor mobiele robots

Geïntegreerde servomotoren voor mobiele robots Door: Eltrex Motion

MDX geïntegreerde servomotorMobiele robots zijn een steeds evoluerend element van Industry 4.0 en de Internet of the Things. Mobiele robots, die centraal staan in de ontwikkeling van slimme fabrieken, vervoeren materialen van de ene locatie naar de andere. Hierdoor kan fysiek personeel zich concentreren op complexere en waardevollere taken. Centrale softwaresystemen verbinden meerdere mobiele robots met elkaar. Dankzij geavanceerde AI, ondersteund door geavanceerde software en componenten, kunnen de mobiele robots ook onderling communiceren en automatisch de fysieke wereld van mensen en voorwerpen om hen heen waarnemen en erop reageren.

De belangrijkste classificaties van mobiele robots zijn Autonome Mobiele Robots (AMR) en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV). Er bestaan veel soorten autonome en semi-autonome mobiele robots op de markt. Ongeacht het specifieke autonomieniveau zijn mobiele robots in wezen bedoeld voor het vervoer van materiaal van de ene locatie naar de andere.

Het hart van de robotbeweging wordt gevormd door elektromotoren die de hoofdaandrijfmotoren aandrijven voor de voor- en achterwaartse beweging en de besturing. Elektromotoren worden ook gebruikt voor de materiaalbehandelingsassen voor het heffen, vastklemmen en vastgrijpen van de lading tijdens het verplaatsen naar verschillende locaties.

Mobiele robots maken vaak gebruik van geborstelde DC- en AC-inductiemotoren, meestal vanwege hun lage kostprijs. Als het gaat om koppel, efficiëntie, snelheidsregeling en lange levensduur, gaat er echter niets boven een borstelloze servomotor. Borstelloze servomotoren bieden van nature een nauwkeurigere snelheidsregeling en positionering dan AC-inductiemotoren. En omdat ze geen borstels hebben die kunnen slijten, werken ze jarenlang onderhoudsvrij.

Voor meer informatie, neem contact op met Eltrex Motion.