Gratis online scholing voor uw werknemers via NL leert door

Gratis online scholing voor uw werknemers via NL leert door Door: FHI

Afgelopen zomer hebben wij al bericht over het programma NL leert door. Deze week zijn de verleningsbeschikkingen voor het eerste aanvraagtijdvak verstuurd. Hierbij is besloten om veertien opleiders subsidie te verlenen. Hiermee kunnen zij kosteloos cursussen en trainingen aanbieden.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 16 november besloten om deze opleiders subsidie toe te kennen. Deze organisaties staan vermeld op de website. Binnenkort zullen zij nog meer gratis leerproducten aankondigen.

Als werkgever kunt u uw werknemer(s) wijzen op het rijke aanbod aan online scholingsmogelijkheden. Zo kan iemand er bijvoorbeeld voor kiezen om bestaande vaardigheden uit te breiden, maar ook om nieuwe skills te leren. Hiermee kan de werknemer een eerste stap zetten richting omscholing of kan hij/zij breder inzetbaar worden in het bedrijf.

Om hiervan gebruik te maken hoeft de werknemer zich alleen maar aan te melden bij een opleider die de subsidie heeft ontvangen. De opleider handelt vervolgens de administratie en kosten af. Vanaf 1 december wordt het totale aanbod aan cursussen via een nieuwe website met zoekfunctie toegankelijk . De verdere aanvraaggegevens en voorwaarden zullen wij met u delen. Deze informatie is ook te vinden via hoewerktnederland.nl.

Update december 2020 
Het Kabinet heeft besloten om in 2021 200 miljoen euro uit te trekken voor NL leert door, om zo omscholing en ontwikkeling van werkenden te stimuleren. Vanaf 1 december 2020 kan iedereen tussen de 18 en 65 jaar een ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.