Opening tijdelijke subsidieregeling NL leert door

Opening tijdelijke subsidieregeling NL leert door Door: FHI

Vanaf 1 oktober aanstaande is het mogelijk voor werknemers om gebruik te maken van de subsidieregeling NL leert door. Met deze regeling kunnen werkenden met hulp van een loopbaanadviseur zichzelf aanmelden voor een ontwikkeladviestraject. Dat kan resulteren in een mogelijke heroriëntatie op de arbeidsmarkt.

Werkenden, ook flexwerkers, zelfstandig ondernemers en niet werkenden, krijgen na afloop van dit traject een persoonlijk loopbaanadvies. Als werkgever kan het interessant zijn om uw werknemers op deze regeling te wijzen, vooral in tijden van corona waardoor er wellicht overtallig personeel is ontstaan of het bedrijf bepaalde keuzes moet maken richting de toekomst.

Aanvragers kunnen al vanaf 1 augustus starten met het geven van ontwikkeladviestrajecten. Zij kunnen dan vanaf 1 oktober een subsidieaanvraag indienen. Lees hier meer over deze regeling.

Update december 2020 
Het Kabinet heeft besloten om in 2021 200 miljoen euro uit te trekken voor NL leert door, om zo omscholing en ontwikkeling van werkenden te stimuleren. Vanaf 1 december 2020 kan iedereen tussen de 18 en 65 jaar een ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.