HARTING M12 Push-Pull: snelle vergrendelingssystemen besparen kostbare installatietijd in de automatisering

HARTING M12 Push-Pull: snelle vergrendelingssystemen besparen kostbare installatietijd in de automatisering Door: HARTING

Installatietijd is een aanzienlijke kostenfactor bij de montage. Snelle vergrendelingen op basis van het push-pull-principe besparen hier tot 90% in vergelijking met traditionele schroefvergrendelingen voor ronde M12-connectoren. De nieuwe norm IEC 61076-2-010 biedt nu voor het eerst een internationaal uniforme definitie voor het vergrendelingsmechanisme voor M12-connectoren voor verticale en verzonken apparaatcontactdozen.  Het is ook mogelijk om vliegende kabelkoppelingen aan te sluiten.

De factor tijd is van cruciaal belang bij het opzetten van automatiseringstoepassingen. Deadlines moeten worden gehaald en de kosten mogen niet uit de hand lopen. Om installateurs snel te kunnen ondersteunen, moeten automatiseringsingenieurs apparaten gebruiken die zijn uitgerust met betrouwbare snelsluitmechanismen voor het aansluiten van data, signalen en stroom. HARTING biedt connectoren met push-pull vergrendeling voor dit tijdbesparende alternatief. Interfaces kunnen snel en betrouwbaar worden aangesloten en losgekoppeld door eenvoudigweg aan de behuizing te duwen of te trekken. In tegenstelling tot geschroefde oplossingen hoeven geen aandraaimomenten te worden gecontroleerd en geen gereedschap te worden gebruikt. Of het nu gaat om een traditionele RJ45-, USB- of ronde connector - met push-pull snelsluitingen besparen installateurs kostbare tijd bij het installeren van hun toepassing.