HARTING presenteert nieuwe ontwikkelingen

HARTING presenteert nieuwe ontwikkelingen Door: HARTING

In de aanloop naar de Hannover Messe laat het bedrijf zien waar momenteel aan gewerkt wordt en welke innovaties de klanten kunnen verwachten.

HARTING, de leverancier van industriële verbindingstechnologie, heeft nieuwe producten en ontwikkelingen gepresenteerd, die in de eerste plaats bedoeld zijn voor het focusthema duurzaamheid. Volgens het bedrijf zal het op 17 mei ook een wereldprimeur presenteren: de Han-Modular Domino-modules. Deze moeten vooral kleiner en lichter zijn dan hun voorgangers. De nieuwe oplossing zal ook te zien zijn op de Hannover Messe van 30 mei tot 2 juni.

Push-Pull en Mini Push-Pull
Naast de nieuwe industriële connector heeft het bedrijf ook een andere connector met push-pull vergrendeling geïntroduceerd. Interfaces kunnen snel en betrouwbaar worden aangesloten en losgekoppeld door eenvoudig aan de behuizing te trekken of te duwen. In tegenstelling tot oplossingen met schroefverbindingen hoeven er geen draaimomenten te worden gecontroleerd en geen gereedschappen te worden gebruikt, aldus HARTING. Met Mini Push-Pull zijn er ook geminiaturiseerde opties voor IP65-beschermde interfaces voor industriële PC's.

HARTING wil ook oplossingen leveren die verder gaan dan de eigenlijke elektronische component onder de slogan "Connectivity+". Onder deze naam wil het bedrijf in de toekomst ook diensten als productconfiguratoren en slimme datamodellen aanbieden.