Helmholz Benelux introduceert de RevPi Compact – de nieuwste telg in de Revolution Pi-familie

Helmholz Benelux introduceert de RevPi Compact – de nieuwste telg in de Revolution Pi-familie Door: Helmholz Benelux

De nieuwe RevPi Compact is een aanvulling op de bekende Revolution Pi-familie die in de Benelux op de markt gebracht wordt door Helmholz Benelux. Het is een krachtige en compacte controller op basis van de Raspberry Pi 3+ Compute Module met uitgebreide aansluitmogelijkheden en functies.

Sensoren en actuatoren kunnen direct worden aangesloten via acht digitale en analoge ingangen, en acht digitale en twee analoge uitgangen. Dankzij twee Ethernet-interfaces, elk met een eigen MAC-adres, kan het apparaat tegelijkertijd in twee verschillende netwerken worden geïntegreerd. Daarnaast zijn vier USB A-poorten en een 4-polige RS485-interface geïntegreerd.

Zoals geldt voor alle andere componenten binnen de RevPi familie is ook de RevPi compact volledig gebaseerd op open source. Gebruikers krijgen hierdoor de mogelijkheid om hun projecten met maximale ontwerpvrijheid uit te voeren.

Door het platte ontwerp is de RevPi compact eenvoudig in een verdeelkast te installeren, bijv. voor gebouwautomatisering.

RevPi Compact wordt geconfigureerd met behulp van de PiCtory-browsertoepassing. Deze is al vooraf is geïnstalleerd. Het besturingssysteem is een aangepaste Raspbian met realtime patch.

Individuele applicaties kunnen onder andere worden geprogrammeerd via Node-RED, Python of rechtstreeks in C. De populaire industriële protocollen Modbus RTU en Modbus TCP worden standaard ondersteund.

Optioneel (tegen meerprijs) kunnen ook kant-en-klare, professionele softwareoplossingen zoals Codesys of logi.CAD worden gebruikt.

Naast het leveren van de RevPi is Helmholz Benelux ook in staat om u bij de ontwikkeling van applicaties te ondersteunen.

Meer info.