Het voordeel van fysieke bijeenkomsten

Het voordeel van fysieke bijeenkomsten Door: FHI federatie van technologiebranches

In het najaar 2021 raast het virus COVID-19 nog steeds door Nederland en andere Europese landen. In de zomer was het de normale verwachting, dat alles weer open kon. Uw  branche plande daarom meerdere fysieke bijeenkomsten in. Dat is ook wenselijk in het bouwen aan communities in de Gebouwde Omgeving. Sterker, de mensen die op de conferentie Bits,Bricks & Bahaviour in De Kuip of bij de bijeenkomst met VUMC en Sweco zijn geweest hebben die voordelen concreet beleefd.

Het meest spannende was toch wel de presentatie van Jeroen Tamsma, ontwerpmanager van Stadion Feyenoord City. De zondag voor de conferentie Bits, Bricks & Behaviour ging de pers los op dit project en ook in diezelfde week volgde veel en wisselend nieuws. De 180 aanwezige bezoekers van onze conferentie konden uit eerste hand de daadwerkelijke stand van zaken horen. Een groot voordeel van een fysieke bijeenkomst: deskundige sprekers die met een goede nuance de bezoekers van kennis voorzien.

Deze presentatie is niet te downloaden. Het was exclusief voor de aanwezigen. De meeste presentaties van de bijeenkomst in De Kuip zijn wel beschikbaar op de conferentie website 

Op 12 oktober werden de aanwezigen deelgenoot gemaakt van de mogelijkheden die er bestaan in een samenwerking. VUMC en Sweco gingen in op een werkwijze waarbij de opdrachtgever geïnspireerd raakt door meegenomen te worden door verschillende innovatieve en soms experimentele oplossingen. Bij een openbare aanbesteding en met Pakketten van Eisen zitten de processen vast en is er niet veel ruimte in de bedrijfsketen die vastzit in de zogenaamde ‘bouwkolom’.

Vanuit allerlei kanten wordt dat keurslijf als beklemmend beschouwd. Er gaat in maart 2022 dus een follow-up volgen, om te zoeken naar ruimte in de bedrijfsketen, zodat innovaties en inspiratie wel worden opgezocht. Specifieke groepen worden hiervoor uitgenodigd, om van elkaar te leren en zaken ook echt concreet anders te doen.