X-ray fluorescentie (XRF) is een betrouwbare methode om de samenstelling en zuiverheid van materialen te bepalen. Deze techniek is populair in de metaalindustrie, petrochemie en recycling. Twee toonaangevende apparaten op dit gebied zijn de Hitachi Lab-X5000 en de Hitachi X-Supreme 8000.

De Lab-X5000 is een vernieuwde versie van de Lab-X3500 en biedt diverse verbeteringen. Zo heeft het een touchscreeninterface en uitgebreide mogelijkheden voor gegevensbeheer. Gebruikers kunnen resultaten eenvoudig opslaan op USB of versturen naar de cloud. Daarnaast zorgt de ingebouwde monsterspinner ervoor dat de analyse van homogene materialen altijd consistent is. Dit maakt de Lab-X5000 zeer geschikt voor zware industriële omgevingen.

De X-Supreme 8000 blinkt uit in eenvoud en efficiëntie. Met één druk op de knop voert de analyser snel en nauwkeurig metingen uit. Dit maakt het apparaat ideaal voor kwaliteitscontrole in productieomgevingen en laboratoria. De X-Supreme 8000 biedt directe pass/fail meldingen en stelt operators snel op de hoogte als een monster buiten de specificaties valt. Bovendien kunnen geavanceerde gebruikers aangepaste kalibraties ontwikkelen, wat extra flexibiliteit biedt.

Kortom, beide Hitachi XRF-analyzers leveren betrouwbare resultaten. Ze dragen bij aan efficiënter materiaalbeheer en procesoptimalisatie. Of het nu gaat om routinematige analyses of meer geavanceerde toepassingen, de Lab-X5000 en de X-Supreme 8000 staan garant voor hoge prestaties en gebruiksgemak in verschillende industrieën.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)