Hulp bij het opstellen van verplichte RI&E’s

Hulp bij het opstellen van verplichte RI&E’s Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Dit kwartaal schenkt ArboNed, partner van FHI, extra aandacht aan het voorkomen, verlagen en aanpakken van arbeidsrisico’s via de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Een RI&E is verplicht voor alle werkgevers met personeel. Bedrijven die bij een controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) geen RI&E kunnen overleggen, riskeren een boete.

Waarom dit thema? 
De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert bedrijven regelmatig op de zorg voor veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Daarbij controleert de NLA onder meer op de aanwezigheid van een RI&E.

Veilig, gezond en met plezier aan het werk
Met de RI&E brengen ondernemers de arbeidsrisico’s in hun bedrijf in kaart. Zo zorgen ze ervoor dat hun medewerkers gezond en veilig hun werk kunnen (blijven) doen. Via ArboNed kunnen FHI-leden helpen bij het opstellen en actueel houden van RI&E’s.

Aanpak
Wil je de arbeidsrisico’s in jouw bedrijf in kaart brengen en aanpakken om zo verzuim en arbeidsongevallen te voorkomen? Dan helpt ArboNed je graag op de manier die het best bij jouw onderneming past:

  • Maak zelf een RI&E
    Zelf een start maken met een RI&E? In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe ondernemers dat aanpakken.
  • Verzekerd van snelle en deskundige hulp
    Wil je ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat je dit in het vervolg zelf kan? Schakel dan de Mijn preventie-expert van ArboNed in, waarmee je 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional krijgt.
  • Ondersteuning van A tot Z
    Wil je als ondernemer de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Dan kun je jouw RI&E laten uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen ondernemers van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

En goed om te weten: FHI-leden krijgen 4 procent ledenvoordeel op de tarieven van ArboNed.