Industriële Elektronica verwelkomt twee nieuwe clusters

Industriële Elektronica verwelkomt twee nieuwe clusters Door: FHI federatie van technologiebranches

De branche Industriële Elektronica verwelkomt twee nieuwe clusters: het Software cluster en het cluster IT Infra & Telecom. Het Software cluster is opgericht vanuit de behoefte van onze leden om meer aandacht te besteden aan (embedded) software, elkaar te versterken en marktontwikkelingen te delen. IT Infra & Telecom waren voorheen twee aparte events die in de praktijk zoveel overlap hadden qua onderwerpen en bezoekers dat het logisch was om de krachten te bundelen. Beide nieuwe clusters kwamen onlangs bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen en plannen te maken voor de toekomst.  

Kick off Software cluster

Op 29 juni was de kick off van het Software cluster. De rol van software  wordt steeds groter, zeker met de opkomst van het Internet of Things, en daarom zal dit nieuwe cluster zich volledig focussen op programma’s en applicaties voor industriële producten. De leden zullen vier keer per jaar bij elkaar komen om marktontwikkelingen door te nemen, gezamenlijke thema’s te bespreken en afspraken te maken. Er ontstond tijdens de vergadering een pittige discussie over de uitdagingen rond het chip- en personeelstekort, standaardisatie en juridische aspecten. Centraal stond de bewustwording van de rol die software speelt in het proces van productontwikkeling. Klanten zijn zich vaak niet of onvoldoende bewust van het aandeel van software in het gehele proces. Hier moet volgens de clusterleden verandering in komen.

De volgende bijeenkomst van het Software cluster vindt hybride plaats op een nader te bepalen datum. Voor meer informatie over het nieuwe cluster kunt u contact opnemen met projectmanager Melvin Brink via: melvin.brink@fhi.nl.

IT Infra en Telecom: samen verder

De events IT Infra en Telecom zijn in samenspraak met de exposanten samengevoegd tot één event. Daarnaast is er een nieuw cluster opgericht met dezelfde naam. Op 9 juni kwamen de clusterleden van IT Infra & Telecom voor het eerst bij elkaar om kennis te maken en te praten over het doel en de activiteiten van het nieuwe cluster.  

Het was een interessante bijeenkomst waarbij belangrijke knopen zijn doorgehakt. Zo is besloten om voortaan drie keer per jaar bij elkaar te komen om gezamenlijke thema’s en uitdagingen te bespreken. Daarnaast willen de clusterleden elke zomer een netwerkbijeenkomst organiseren in Leusden met een speciale gastspreker en een borrel achteraf. Het streven is om vier keer per jaar een nieuwsbrief te sturen naar belangstellenden om hen op de hoogte te houden van activiteiten en nieuws. De datum voor het eerste gezamenlijke event staat ook al vast: op 1 december bent u van harte welkom in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de eventsite: https://fhi.nl/itinfra/.