Ion Science ARA gasmonitoren

Ion Science ARA gasmonitoren Door: EURO-INDEX b.v.

De Ion Science ARA is een persoonlijke, disposable gasmonitor voor detectie van zwavelwaterstof, koolmonoxide, zuurstof of zwaveldioxide. 

Het instrument is compact en lichtgewicht, waarmee het gemakkelijk kan worden gedragen op uw werkkleding of helm. Met beschermingsklasse IP67 is het toestel water- en stofdicht en daarmee te gebruiken in vrijwel alle omstandigheden. Het lage en hoge alarmniveau is standaard ingesteld op de actuele voorgeschreven waarden. Deze niveaus kunnen op elke gewenste concentratie worden ingesteld met de optionele Ara IR Link module. Een alarmsituatie wordt aangegeven met heldere LED’s, een akoestisch alarm en een trilfunctie. Op het display kan de gasconcentratie worden weergegeven of de resterende gebruiksduur. Het instrument is voorzien van een logfunctie voor de laatste 30 "events". 

Na inschakeling werkt het de ARA continu gedurende 24 maanden zonder onderhoud en vervangen of opladen van de batterij. Na afloop van deze periode dient u het instrument te vervangen. Van de modellen voor detectie van CO en H2S zijn modellen beschikbaar met een slaapfunctie. Hiermee kan het instrument tijdelijk in slaapstand worden gezet, waarmee de gebruiksduur kan worden verlengd tot maximaal 36 maanden.

Klik hier voor meer informatie