Kabinet verlengt corona-maatregelen tot en met 28 april

Kabinet verlengt corona-maatregelen tot en met 28 april Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het kabinet heeft de bestaande maatregelen die gelden om de verspreiding van het coronavirus te beperken, verlengd tot en met dinsdag 28 april. Evenementen en bijeenkomsten die vergunning plichtig zijn, blijven tot 1 juni verboden.

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken blijft staan, net als het advies om 1,5 meter afstand te bewaren. Ook het uitoefenen van contactberoepen, zoals masseurs en kappers, blijven verboden. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval gesloten tot na de meivakantie.

Op uiterlijk 21 april zal het kabinet bekijken of er opnieuw een verlenging van de bestaande maatregelen zal komen. Wel zei Rutte tijdens zijn persconferentie dinsdagavond dat Nederland ook na 28 april ‘niet ineens terug gaat naar de normale situatie’.

Volgens de regering is de verlenging noodzakelijk in de strijd tegen het coronavirus. Het kabinet meent dat de verlenging helpt om kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de druk aankunnen.

De belangrijkste maatregelen tot en met 28 april nogmaals op een rij:

  • Scholen en horeca tot en met 28 april gesloten.
  • Evenementen zonder vergunning zijn verboden tot en met 28 april.
  • Evenementen met vergunning zijn verboden tot 1 juni.
  • Er is een dringend advies op zoveel mogelijk thuis te werken. Bij klachten altijd binnenblijven, bij koorts van een gezinslid het gehele gezin.
  • Contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten mogen tot en met 28 april niet werken.
  • Burgemeesters mogelijk locaties sluiten.
  • Wie onvoldoende afstand houdt kan een boete tot 390 euro krijgen.