Keynote sessie van Nokia: Mobile Edge Computing (MEC); wanneer en waar te gebruiken?

Keynote sessie van Nokia: Mobile Edge Computing (MEC); wanneer en waar te gebruiken? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Één van de 5G-componenten, waar niet al te veel over wordt gesproken, is Mobile Edge Computing (MEC). Edge Computing is echter een belangrijk onderdeel voor 5G-implementaties voor ondernemingen.

Edge computing in IoT-apparaten betekent dat de gegevens niet in de cloud staan, maar direct op het apparaat zelf worden opgeslagen, verwerkt en geanalyseerd. Edge computing is de beste manier om efficiënt en snel om te gaan met alle verzamelde gegevens van IoT-sensoren.

Veel use-cases voor 5G worden geadverteerd als IoT- en video-use-cases. Maar heb je er ooit over nagedacht waar de informatie naartoe gaat en hoe je de gegevens kunt gebruiken? En hoe worden die gegevens beveiligd? Vooral als het bedrijfskritisch is?

In de presentatie van Eric Kroon, service Solutions manager van Nokia, wordt besproken wat Mobile Edge Computing is, waarvoor het kan worden gebruikt en hoe het wordt geïmplementeerd in het (privé) netwerk. Ook zal hij een aantal verschillende use-cases met u doornemen en hoe deze zijn geïmplementeerd.

Klik hier om u aan te melden voor een kosteloos bezoek.