Kiemvrije en steriele processen

Kiemvrije en steriele processen Door: SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

In de farmaceutische-, biotech-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie is hygiëne van groot belang. Daarom heeft SAMSON regelventielen ontworpen, die kiemvrije en steriele processen mogelijk maken. Deze ventielen bieden maximale betrouwbaarheid op het gebied van proceszuiverheid en productkwaliteit en voldoen aan de strenge eisen van EG 1935/2004, FDA, 3A, EHEDG, ASME BPE en USP.

Verschillende opties

  • Het zelfwerkend drukreduceerventiel type 2371 voor de levensmiddelen- en farmaceutische industrie is geschikt voor vloeistoffen en gassen van 0 tot 160°C. Als optie kan men kiezen voor een stangblokkering om de klep tijdens CIP of SIP open te houden.
  • Hygiënisch hoekregelventiel type 3347 is inzetbaar in installaties, die moeten voldoen aan sanitaire eisen, zoals FDA, 3A en EHEDG. De body is van gegoten roestvrij staal en bevat geen dode ruimtes. Deze uitvoering kan worden gereinigd volgens de CIP-methode.
  • Het ontwerp van de aseptische hoekafsluiter type 3349 is vrij van dode ruimtes en vergemakkelijkt CIP en SIP. De hoogwaardige materialen voldoen aan FDA- en USP-klasse VI alsook EG 1935/2004. De membraanafdichting voorkomt vervuiling van het proces en het ventiel is eenvoudig te installeren in krappe ruimtes. Daarnaast vergt het ventiel weinig onderhoud.
  • Regelventiel type 3321CT wordt geleverd in een volledig gesloten rvs-uitvoering. Hierdoor is het regelventiel duurzaam bestand tegen het gebruik van verschillende externe reinigingsmiddelen. Doordat het ventiel circa 60 procent compacter en lichter is dan andere industriële regelventielen, is een eenvoudige en efficiënte inbouw in beperkte ruimtes mogelijk.
  • SAMSON SED is een gelieerde onderneming van SAMSON. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, fabricage en distributie van membraanafsluiters, zittingkleppen en debietmeters, met name toepasbaar in de farmaceutische-, biotech-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie.