KNX viert 30-jarig jubileum

KNX viert 30-jarig jubileum Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Dit jaar bestaat het internationale protocol KNX (inclusief zijn voorgangers) precies 30 jaar. Het hele jaar organiseert KNX wereldwijd verschillende acties en aandachtsmomenten om dit jubileum onder de aandacht te brengen. Elke maand staat in het teken van een speciale actie of onderwerp, waarmee KNX de community betrekken en activeren. Op 20 oktober – de dag dat KNX precies 30 jaar bestaat – organiseren de nationale KNX-organisaties in zoveel mogelijk landen ter wereld een evenement waar ‘KNX is 30 jaar’ aandacht krijgt. 

De acties van KNX zijn online te volgen via de hashtag #KNXis30. Met behulp van deze hashtag kan iedereen die de 30e verjaardag met KNX wil meevieren ook zijn eigen bijdrage in het thema van die maand delen. In april draait alles om de mooiste herinneringen die KNX de afgelopen 30 jaar hebben gevormd. Iedere bijdrage is welkom, KNX is heel benieuwd welke herinneringen uit het verleden boven tafel komen. Via social media posts van KNX Association worden letters gedeeld die samen een slagzin vormen. Daarmee zijn weer verschillende prijzen te winnen, waaronder ETS-licenties.

KNX Jubileum

KNX is momenteel wereldwijd actief in 160 landen en dat zou nooit gelukt zijn zonder alle betrokken installateurs, system integrators en KNX-fabrikanten. Het 30-jarig jubileum van KNX is daarom ook het jubileum van alle betrokkenen, aldus KNX Association. Vandaar nodigt zij alle KNX Professionals uit om hun ervaringen met KNX te delen tijdens dit feestelijke jaar. Bijvoorbeeld door het mooiste KNX-project te mailen, zodat KNX deze op social media kan delen in de maand die in het teken staat van KNX-projecten. Tevens is het mogelijk om een leuke, korte video op met felicitatie aan KNX te sturen, zodat deze door KNX gedeeld kan worden met de jubileumhashtag!

Volg alles rondom #KNXis30 op de speciale website knxis30.knx.org.