KNX Webinar: Een duurzamere toekomst door slim energiemanagement

KNX Webinar: Een duurzamere toekomst door slim energiemanagement Door: KNX Nederland

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor twee derde van het wereldwijde energieverbruik. Het is dan ook in de gebouwde omgeving waar het meeste te winnen valt met verduurzaming. Met slim energiemanagement kunnen hierin grote stappen gemaakt worden. In dit webinar verkennen we de huidige markt voor energieopslag, de mogelijkheden van slim energiemanagement binnen KNX en kijken we vooruit naar de verwachtingen voor energieopslag in de komende 5 jaar.

Camiell Pauw is twee jaar werkzaam bij Hager Energy waar hij verantwoordelijk is voor de techniek, sales en het partnernetwerk binnen het e3dc portofolio. Camiell gaat tijdens dit webinar in op de huidige markt voor energieopslag in Nederland, de uitdagingen op technisch gebied van beleid en de werking van ons energieopslagsysteem. Je krijgt een update van de huidige status van energieopslag oplossingen voor consumenten en inzicht in reeds behaalde resultaten in de vorm van meetdata van geïnstalleerde systemen. Daarnaast blikken we vooruit naar opkomende energieopslag oplossingen.

In het tweede deel van het webinar gaat Robin Jansen in op de intelligente koppeling van data die is verkregen uit het energieopslagsysteem en wat je kan doen met deze informatie binnen een KNX installatie. Robin heeft ruim 18 jaar ervaring met KNX. Hij begon als specialist bij Berker, wat in 2010 is overgenomen door Hager. Sinds enkele jaren is hij ook gecertificeerd KNX tutor en verzorgt hij KNX basis en advanced trainingen. Tijdens zijn presentatie krijg je inzicht in methodes voor het terugbrengen of juist opschalen van energieverbruik in het energieopslagsysteem binnen KNX.

Jeroen Verbocht zal het webinar begeleiden als moderator. Jeroen is 17 jaar in dienst bij Leertouwer als systeem integrator en KNX specialist.

Energiemanagement en KNX gaan hand in hand. Blijf op de hoogte van de mogelijkheden van nu en de ontwikkelingen voor de toekomst, en sluit aan bij dit webinar op 4 april.

Meld je aan