Kort economisch coronanieuws van 23 april

Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen minder formaliteiten aan de landsgrenzen. De EU-regels over het goederenvervoer per vrachtauto en grensoverschrijdend werk moeten soepeler, is bij de NOS te lezen.
  • De inkoopmanagersindex van de negentien landen in de eurozone is in april dramatisch gedaald. De Purchasing Managers Index kwam uit op 13,5 in april, ver onder het oude dieptepunt. Vooral de dienstensector is zwaar getroffen door de coronacrisis, schrijft het FD.
  • De Duitse regering heeft een nieuw hulppakket ter waarde van 11 miljard euro aangekondigd. Restaurant betalen minder btw, er komt werktijdverkorting en de ww-uitkeringen krijgen een langere looptijd, meldt BR.
  • Het Radboudumc in Nijmegen heeft een gezichtsschild ontwikkeld. Het gezichtsschild, dat vandaag in productie is gegaan, wordt als extra bescherming tegen aerosolen gebruikt. Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) heeft inmiddels een eerste order geplaatst bij de firma PIANT.
  • FHI-lid Demcon heeft de eerste vijftig beademingsmachines opgeleverd. Het Twents-Brabantse technologiebedrijf zegt dat de machines direct op IC-afdelingen ingezet kunnen worden.