Kort economisch coronanieuws van 3 februari

Kort economisch coronanieuws van 3 februari Door: FHI
  • Het RIVM meldt woensdag 4060 nieuwe infecties. Dat zijn er 484 meer dan een dag eerder. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames met coronapatiënten is met 1 afgenomen tot 67.
  • Het kabinet heeft bekengemaakt dat het 8 miljoen extra doses van het Moderna-vaccin heeft besteld. De extra doses zullen volgens de planning in het derde en vierde kwartaal van dit jaar door medicijnfabrikant Moderna worden geleverd, schrijft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een Kamerbrief.
  • Door grootschalig te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin kan de verspreiding van het coronavirus worden geremd. Dat concluderen wetenschappers tussentijds in een onderzoek dat door The Lancet is gepubliceerd.
  • Het Economisch Bureau van ING verwacht dat de industrie in Nederland dit jaar met 2,5 procent zal groeien. In 2020 kromp de industrie nog met 5 procent. ING ziet verder een opleving van de wereldhandel en een aantrekkende export in 2021 vanwege groei op sectoren als automotive, halfgeleiders en de farmaceutische industrie.
  • De CoronaMelder-app heeft een update gekregen, meldt de Rijksoverheid. Het is mogelijk om de app tijdelijk te pauzeren en er zijn nieuwe richtlijnen geïmplementeerd voor het testen. Zo kan een persoon zich voortaan direct laten testen na een melding van de CoronaMelder-app.