Kort economisch nieuws van 10 november 2021

Kort economisch nieuws van 10 november 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Op woensdag meldt het RIVM 12.713 nieuwe positieve tests. Dat zijn er 1380 meer dan gisteren en bijna net zo veel als het record van 20 december vorig jaar. Toen werden 12.997 nieuwe positieve tests gemeld.
  • Het demissionaire kabinet moet meer doen om nieuwe lockdowns te voorkomen, schrijft de NOS. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Volgens de werkgeversorganisaties moeten de boostervaccins sneller beschikbaar komen en de vaccinatiegraad moet omhoog.
  • De miljardenboete die de Europese Commissie Google in 2017 oplegde, blijft staan. Dat is het vonnis van het Europees Gerecht in Luxemburg. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Google in beroep. De internetreus zou zijn prijsvergelijkingsdienst ‘Shopping’ voortrekken in zijn eigen zoekmachine, meldt NU.nl.
  • Wereldwijd is Nederland koploper op de markt voor elektrische voertuigen, zo stelt adviesbureau Arcadis. Er is veel keuze aan modellen en het marktaandeel groeit snel. Ook het aantal laadpalen is relatief hoog in Nederland.
  • De prijs van een liter brandstof is nog nooit eerder zo snel opgelopen als dit jaar. Dat zegt United Consumers. Een gemiddelde tankbeurt is 17 euro duurder geworden.