Kort economisch nieuws van 21 september 2021

Kort economisch nieuws van 21 september 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Volgens het RIVM was het aantal positieve coronatests de afgelopen zeven dagen 16 procent lager dan een week geleden. Het cijfer kwam uit op 13.347.
  • Na ruim anderhalf jaar thuiswerken tijdens de coronacrisis komt er een onbelaste thuiswerkvergoeding voor de extra kosten vanwege thuiswerken. Die bedraagt 2 euro per dag. Het gunstige bijtellingstarief voor elektrische auto's volgend jaar gaat volgend jaar omlaag van 40.000 naar 35.000 euro, meldt de NOS.
  • Shell verkoopt zijn bezitting in het grootste olie- en gasveld in de VS ter waarde van 8 miljard euro verkocht aan concurrent ConocoPhilips, schrijft De Volkskrant. De verkoop is vermoedelijk ingegeven door de rechterlijke uitspraak waarin Shell verplicht wordt zijn duurzaamheidsdoelen sneller te bereiken.
  • De Duitse klimaat-ngo DUH heeft een aantal rechtszaken aangespannen tegen BMW en Daimler-Benz, meldt Handelsblatt. Volgens DUH zouden de bedrijven te weinig doen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De zaak tegen Shell zou als voorbeeld dienen.
  • Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zal de wereldeconomie dit jaar met 5,7 procent iets minder hard groeien dan eerder werd gedacht (5,8 procent). Dat zou met name komen door de mindere groei in de Amerikaanse economie.