Kort economisch nieuws van 27 mei 2021

Kort economisch nieuws van 27 mei 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op donderdag 3426 nieuwe coronabesmettingen, 661 meer dan woensdag. In de ziekenhuizen blijft de bezetting teruglopen.
  • Fieldlab Evenementen wil evenementen met veel bezoekers onder voorwaarden mogelijk maken, ook als er een hoog risiconiveau van toepassing is. Daarmee zouden ook festivals mogelijk worden, schrijft de NOS.
  • Sanofi en GlaxoSmithKline zijn begonnen aan de derde en laatste klinische testfase van hun coronavaccin. De twee farmaceuten verwachten het vaccin eind dit jaar op de markt te kunnen brengen, schrijft De Tijd.
  • Het aantal vacatures in Vlaanderen is in maart en april tot recordhoogte gestegen. De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB kreeg in deze maanden respectievelijk 29.300 en 27.100 vacatures binnen, 69 en 124 procent meer dan in dezelfde maanden in 2020. Volgens een enquête van werkgeversorganisatie VOKA heeft twee van de drie werkgevers moeite om personeel te vinden, meldt de VRT.
  • Autofabrikant Tesla overweegt chipfabrikanten vooruit te betalen in de strijd tegen de chiptekorten. Dat bericht de Financial Times. Ook zou Tesla bekijken of het een chipfabriek kan kopen.