Labster biedt virtueel biologielaboratorium

Labster biedt virtueel biologielaboratorium Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De start-up Labster heeft samen met Google een virtual reality-platform gebouwd waarmee leerlingen en studenten met behulp van een VR-bril in een biologielaboratorium kunnen werken. In totaal zijn 30 practica aanwezig. Labster werkt aan verdere uitbreiding van zijn virtuele lesprogramma's.

Practica vormen belangrijke onderdelen van opleidingen waarin in een laboratorium wordt gewerkt, maar door onder andere de kosten of beschikbaarheid lukt het educatieve instellingen niet altijd om het volledige programma te doorlopen. Met Labster kunnen leerlingen een vritueel biologielab betreden en practica doorlopen.

Tijdens de 3D-practica zijn in de virtuele omgeving 3D-animaties te zien van diverse onderzoeksapparaten die in een laboratorium zijn te vinden. Ook kunnen deze apparaten, bijvoorbeeld een microscoop, door de leerling of student bediend worden.  De beschikbare VR-onderwerpen lopen uiteen van moleculaire biologie tot fysiologie.

Labster wist in april nog 21 miljoen dollar op te halen bij investeerders. De start-up wil zich gaan richten op andere markten en bovendien het aanbod van VR-practica en  simulaties sterk uitbreiden.

Wie labervaring op wil doen kan ook terecht bij de workshop Laboratorium Technologie voor Dummies op dinsdag 5 november.

Â