Leer Kropman kennen

Leer Kropman kennen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Kropman maakt gebouwen groener, gezonder en efficiënter. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring in de branche, weet alles over ‘het gebouw van de toekomst’ en deelt die kennis graag. Dat is ook een van de redenen dat Kropman sponsor is van het FHI-event Digitaal Gebouw van de Toekomst. Accountmanager Judith Reijnen vertelt erover. 

Van installaties tot gebouwautomatisering

Judith: “Van oorsprong zijn we een installatiebedrijf, maar daar zijn de afgelopen jaren veel disciplines bij gekomen.” Dat moest ook wel, want ook de bouwbranche staat niet stil in deze tijd van technologische ontwikkeling. “De markt voor gebouwautomatisering wordt steeds belangrijker en kan beter op de kaart gezet worden. Daarom zijn we sinds 2011 lid van FHI en sponsoren we nu het FHI-event Digitaal Gebouw van de Toekomst. We kunnen er als specialist onze kennis delen en in gesprek gaan met onze klanten, adviseurs en andere partijen.”  

Dit houdt Kropman bezig

Tijdens het FHI-event Digitaal Gebouw van de Toekomst staan deze thema’s centraal: duurzaamheid; digitalisering; veiligheid; de mens. Ook Kropman is daarmee bezig. Judith: “We werken hard aan het verduurzamen van onze panden en verdiepen ons in circulaire inkoop, elektrisch vervoer en het minimaliseren van ons energieverbruik. Ook in ons werk voor klanten voeren deze thema’s de boventoon.”  

Met een integrale aanpak laat Kropman alle disciplines op elkaar aansluiten en brengen ze relevante kennis en kunde samen. Judith: “Het onafhankelijke softwareplatform InsiteSuite maakt het mogelijk om data uit alle gebouwsystemen uit te lezen en ook op een slimme, voorspellende manier het gebouw aan te sturen. Uniek is dat ook de integratie van laadpalen is geïntegreerd in het energiemanagement.” 

Centrale aansturing voor efficiënt werk

Vanuit Kropman’s remoteservicecenter in Utrecht houden engineers alle systemen van hun klanten in de gaten. Judith: “Ze lossen eventuele storingen op afstand op. Ook analyseren ze data die zijn verkregen via de extra geplaatste LoRa-sensoren, het gebouwbeheersysteem of andere systemen, om nog betere klantoplossingen te bieden.” Dat is precies de toekomst: meten is weten, maar wel met inhoudelijke kennis van zaken. 

Hoe werkt Kropman aan het thema ‘de mens’?

Judith: “Dan denken we vooral aan gezonde gebouwen. Daarbij komt ook digitalisering kijken. Door bijvoorbeeld het klimaatsysteem in een pand te automatiseren, kun je er altijd werken in schone lucht en een fijn binnenklimaat. Constant, dus niet afhankelijk van externe factoren. Dat doet de mens goed.” 

De visie van Kropman op het gebouw van de toekomst

“Wij werken continu aan de verbetering van het programma InsiteSuite, waarmee gebouwgebonden installaties volledig automatisch werken, eenvoudig zichtbaar worden gemaakt, met elkaar kunnen communiceren en te bedienen zijn. Het kan ook alle data visualiseren, opslaan en verwerken, vertelt Judith. Zo ziet haar bedrijf het gebouw van de toekomst voor zich. “Onze engineers kunnen dus op afstand de installaties bedienen en efficiënter maken, of problemen oplossen. Ook kan de slimme technologie van tegenwoordig aanpassingen doen op basis van verkregen informatie en zo dus ook voorspellend sturen op een zo laag mogelijk energieverbruik voor de gehele dag.” 

Wil je meer weten digitalisering in de wereld van gebouwen? Meld je aan voor een gratis bezoek aan de conferentie Digitaal Gebouw van de Toekomst op 15 november 2023 bij AFAS in Leusden.