Eisses Aandrijftechniek is al sinds de oprichting in 1999 expert op het gebied van gelijkstroommotoren van 12 en 24 Volt. Het Schiedamse bedrijf levert de elektromotoren aan machinebouwers die de gestandaardiseerde apparaten voor een breed aantal toepassingen inzetten.

Het magazijn van Eisses Aandrijftechniek in Schiedam ligt vol met gelijkstroommotoren in alle soorten en maten. De overeenkomst is dat deze elektromotoren vrijwel allemaal oorspronkelijk voor de automotive-sector zijn ontwikkeld. Toch zijn de toepassingsgebieden vele malen groter, iets waar Eisses slim op inspeelt door deze motoren aan met name machinebouwers te leveren. Eisses aandrijftechniek is exclusief distributeur van Nidec motoren in de Benelux en ontwikkelt daarnaast bij andere Europese leveranciers kwalitatief hoogwaardige motoren onder de eigen label naam EAT.

Gerwalt Elzerman ,eigenaar van het bedrijf, zegt daarover : “Binnen de automotive zijn de volumes en de kwaliteitseisen hoog. Hierdoor heb je een hoge kwaliteit voor een gunstige prijs. Uiteraard bestaan er ook aanbieders die specifiek motoren aanleveren voor branches buiten de automotive-sector. Dergelijke motoren kunnen echter overgekwalificeerd zijn voor hun doel. Dit heeft als gevolg dat er een onnodig zware en dure motor wordt geplaatst in een toepassing waar een motor uit de automotive, die minder zwaar en duur is maar van hoogwaardige en zeer betrouwbare kwaliteit, ook volstaat. Voor dergelijke situaties zijn elektromotoren uit de automotive dus uitermate interessant.”

Bovendien denkt Eisses in zijn passie voor techniek actief mee met de klant, van groot tot klein. Bijvoorbeeld over de vraag hoe een bepaalde motor op een optimale wijze inzetbaar is. Eisses kan bovendien zelf aanpassingen uitvoeren als dat nodig, zegt Gerwalt Elzerman, oprichter van de onderneming: “Wij kunnen motoren voorzien van een extra coating voor een betere bescherming tegen vocht waarmee de IP beschermingsklasse wordt verbeterd. Ook voeren we kabel- en stekkerassemblage uit of voegen we hall sensors toe. Noem het assemblagegemak.”

“Maar wij hebben ook manieren om de klant logistiek tegemoet te komen om zo aan zijn wensen te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke verpakkingseisen of leveringen in de juiste aantallen op het moment dat het beste aansluit op het assemblage proces van de klant.”

Innovatie in elektromotoren

Net als in andere technische sectoren staat ook in de wereld van elektromotoren de tijd allesbehalve stil; innovaties zijn er wel degelijk, zegt Elzerman: “Motoren worden elk jaar kleiner en compacter. Een goed voorbeeld hiervan is onze nieuwe CM3G-serie motoren met een ankerhuis van minder dan 35mm in diameter. Ondanks deze afmetingen is een nominaal koppel van 4Nm en een maximum koppel groter dan 10Nm geen enkel probleem.”

Hij vervolgt: “De overbrenging heeft daarnaast een zelfremmende werking van 10Nm met toerentallen tussen de 120-240 omwentelingen per minuut.  De CM3G kan in een breed scala aan toepassingsgebieden worden ingezet. Denk aan hoogteverstellingen, tiltbewegingen, ver(ont)grendelen, rotatie en hoekverstellingen. Door de zeer platte bouw vraagt de motor weinig ruimte in het ontwerp. Met behulp van de tweekanaals hall encoder is de motor goed bestuurbaar. Dit is een recente ontwikkeling die we onlangs hebben toegevoegd in ons assortiment.”

WoTS 2022

Eisses Aandrijftechniek is, als FEDA-lid, van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september in de Jaarbeurs in Utrecht te vinden voor deelname aan de World of Technology & Science 2022. Om precies te zijn is de beursstand te vinden in de FEDA Lounge op de World of Motion & Drives (hal 11) met standnummer 11B020.

Met deelname aan de WoTS 2022 wil Eisses de beoogde doelgroep direct aanspreken, zegt Natasja Elzerman-Mollink: “Wij willen graag in contact komen met engineers, zodat zij bij nieuwe (product)ontwikkelingen onze motoren in hun achterhoofd hebben voor het aandrijven van de beweging die zij in gedachten hebben. Wij denken dat het netwerk van FEDA hiertoe een positieve bijdrage kan leveren. In het verleden hebben we zelfstandig deelgenomen aan de WoTS met een eigen stand, maar dit jaar doen we dat voor het eerst in samenwerking met FEDA op de FEDA Lounge.”

Indien u dus interesse heeft in hoogwaardige en betaalbare elektromotoren voor uw toepassing, dan kan Eisses u direct op weg helpen.

en_GBEnglish (UK)