Machine Learning & Artificial Intelligence: geslaagde themabijeenkomst

Machine Learning & Artificial Intelligence: geslaagde themabijeenkomst Door: FHI

Thema’s zoals artificial intelligence en machine learning lijken binnen de connected industrie aan belang te winnen. Het hoofdthema van de Hannover Messe was dit jaar bijvoorbeeld industriële intelligentie. Maar begrijpt iedereen wat ermee bedoeld wordt? Hoe werkt het? Wat kan het in de maak- en procesindustrie uitmaken? Op woensdag 18 september jl. hebben ruim 25 aanwezigen, lidbedrijven en relaties van de FHI-branchevereniging voor industriële automatisering antwoorden op deze vragen gekregen.

De middag werd geopend met een corporate presentatie door VMI, marktleider op het gebied van de productie van machines waarmee autobanden worden gefabriceerd. Op uitnodiging van FHI verzorgde het Amsterdamse bedrijf BrainCreators een introductielezing waarin zij een platform toonden waarmee AI-projecten van begin tot eind uitgevoerd kunnen worden. Om het praktisch en laagdrempelig te houden werd kort ingegaan op de geschiedenis en de drie verschillende niveaus van AI, waarna het spectrum van machine learning en deep learning aan bod kwam. Tot slot werd uitgebreid ingegaan op actuele praktijkcases van de leden.

De middag werd afgesloten met een rondleiding langs de productiefaciliteiten van VMI.

Mocht u interesse hebben om de presentatie van BrainCreators in te zien, neem dan contact op met Gerda Hoogendam. Houd de website van de branche in de gaten en blijf volledig op de hoogte van de laatste activiteiten.