Met één PIR-sensor 2x zoveel detectiezones

Met één PIR-sensor 2x zoveel detectiezones Door: Panasonic Industry

Onze PIR-sensoren worden nóg veelzijdiger. En blijven uiteraard compact.

Gebouwbeheer, klimaatbeheersing en ’n comfortabele werkomgeving: je maakt er slim werk van met onze PIR-sensoren voor persoonsdetectie. Het aanbod aan uitvoeringen is groot, de toepassingen zijn breed. Zéker nu we later dit jaar twee nieuwe lenzen op de markt brengen.

Met de komst van beide uitvoeringen neemt het aantal detectiezones via één sensor enorm toe. Dat zorgt voor unieke voordelen. Zo biedt de ene lens naast de vele detectiezones een bovengemiddeld brede kijkhoek, waardoor bijvoorbeeld in een kantoortuin minder sensoren nodig zijn. De andere uitvoering heeft op zijn beurt een zodanig intens detectiebeeld, dat de sensor naast beweging ook aanwezigheid meet.

Maak kennis met onze nieuwe PIR-sensoren voor persoonsdetectie.

Bij Panasonic Industry zijn we ervan overtuigd dat een sensor vooral klein moet zijn. Zo ook onze PIR-sensoren voor persoonsdetectie. Ze zijn compact. Hebben een modulaire opzet en bevatten allemaal dezelfde hardware, wat bij vernieuwing of vervanging kosten bespaart.

Klein en veelzijdig
Toch zit onze jarenlange kennis van sensoren ‘m vooral in de lens van de sensor. Want het is daar, waar ons streven naar een zo klein mogelijk formaat samenkomt met zoveel mogelijk functionaliteit. Hoe dat uitpakt, blijkt uit de lenzen van onze twee nieuwe PIR-sensoren.

 

Detectiezones verdubbeld
Vergeleken met de lens in onze huidige slight motion-sensor zorgen de twee nieuwe lenzen voor bijna een verdubbeling van het aantal detectiezones per sensor. Onze nieuwe ultra slight motion-type neemt dan ook zeer nauwkeurig waar, tot op het niveau van bewegende vingers over een toetsenbord. De nieuwe wide area-uitvoering heeft op zijn beurt een breder detectieveld – en zorgt daarmee voor minder benodigde sensoren.

Goed voor vele toepassingen
Beide lenzen komen later dit jaar op de markt en zorgen samen voor tal van toepassingen. Waar de voordelen van de wide area-variant vooral tot uiting komen in grotere kantoorruimtes, geldt dat voor de ultra slight motion-variant als bewegings- én aanwezigheidssensor eerder in een meeting room. Nu al meer weten voor straks? Neem contact op met Ivo van Erp per mail (ivo.vanerp@eu.panasonic.com) of bel: +31-(0)499-37 27 27.

 

WEBINAR:

We vertellen je uiteraard graag meer over de nieuwe uitvoeringen van onze PIR-sensoren. En nodigen je daarom van harte uit voor ons gratis webinar, op woensdag 24 juni van 10.00 tot 11.00 uur. Meld je aan, luister mee en stel ons je vragen.

Krijg zicht op de mogelijkheden
Tijdens het webinar is er uiteraard aandacht voor de specificaties van de twee nieuwe lensuitvoeringen. Maar in welke situaties komen ze van pas? Het automatisch in- en uitschakelen van verlichting ligt voor de hand, al is er meer. Zo kunnen sensoren bijvoorbeeld meten of iemand in een ruimte is geweest en die data doorgeven aan de schoonmaker. In een tijd van COVID-19 is die informatie belangrijker dan ooit. Bovendien, door een ruimte niet te hoeven schoonmaken omdat er niemand is geweest, zorgt dat naast tijdwinst ook voor een kostenbesparing.

Plat is wel zo fraai
Dankzij hun kleine formaat zijn onze PIR-sensoren makkelijk in te bouwen. Bovendien vallen ze nauwelijks op, zéker wanneer ze in plaats van de gangbare bolle vorm een vlak formaat hebben. Esthetisch is dat wel zo fraai, dus maken we momenteel werk van zo’n platte sensor. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Ook díe hoor je tijdens het webinar. Schrijf je in door een mail te sturen naar verkoop.pewswe@eu.panasonic.com en doe mee!