Minisymposium Stoffen: Herziening REACH; een tijd van transities voor de Chemische industrie

Minisymposium Stoffen: Herziening REACH; een tijd van transities voor de Chemische industrie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Na het hybride georganiseerde minisymposium over Safe and Sustainable by Design in een circulaire economie in april wordt u uitgenodigd oor het volgende Minisymposium Stoffen op 12 oktober 2022.

Minisymposium Stoffen:

Herziening REACH; een tijd van transities voor de Chemische industrie

12 oktober 13.30 – 17.00 uur

Vergaderlocatie n.t.b. in Den Haag, ook online te volgen via TEAMS

Het Minisymposium Stoffen wordt tweemaal per jaar georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met VNO-NCW, VNCI en WECF.

Tijdens het minisymposium van 12 oktober wordt ingegaan op de transitie naar een duurzaam chemicaliën beleid. De EU heeft de strategie voor duurzame chemische stoffen opgesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan is de aanpassing van de REACH regelgeving. Naast deze transitie moet de chemische industrie ook aan andere transities voldoen. Hoe gaan ze om met de aanpassing van REACH en het uitvoeren van de transities?

Verschillende sprekers zullen ingaan op bovengenoemde onderwerpen. Vanuit overheidsperspectief, bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld komen presentaties over de inzet op de herziening REACH, de weg naar de transitie ten aanzien van chemicaliën en andere transities (circulair, klimaat en digitalisatie), en de noodzaak van deze transities voor een veilige en gezonde leefomgeving.

Het definitieve programma zal tevoren worden toegezonden.

U kunt zich desgewenst reeds aanmelden bij Minisymposiumstoffen@minienw.nl. Geef daarbij aan of u fysiek of online zal deelnemen. 

Het minisymposium is open voor iedereen, maar de bijeenkomst zelf is besloten, over de presentaties en discussie tijdens het minisymposium zijn geen verslagen, artikelen of andere journalistieke uitlatingen toegestaan.