De NexaFlo Automated Continuous Flow Analyzer van KPM vertegenwoordigt de nieuwste technologische doorbraak in gesegmenteerde  flowanalyse. Met meer dan dertig jaar ervaring in chemische analyzers, biedt KPM een geavanceerde oplossing voor de analyse van diverse monsters, waaronder zeewater, drinkwater, afvalwater, en bodem- en voedingsmonsters. Het systeem automatiseert het volledige monstervoorbereidingsproces, wat het laboratoriumwerk aanzienlijk vereenvoudigt.

Het apparaat biedt geavanceerde functies zoals inline destillatie, digestie en extractie voor nauwkeurige bepaling van stoffen zoals ammoniak, fenolen, cyaniden. Dit maakt het bijzonder geschikt voor laboratoria die werken met lage detectielimieten, bijvoorbeeld in milieutests.

De NexaFlo is volledig geautomatiseerd, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van reagentia en minder afval. Bovendien ondersteunt het systeem tot 14 consoles, waardoor het flexibel kan worden aangepast aan specifieke laboratoriumbehoeften. Deze modulaire aanpak maakt het eenvoudig om de capaciteit van het laboratorium uit te breiden zonder in te geven op nauwkeurigheid of veiligheid.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)