Op de vakbeurs World of Industry, Technology & Science (WoTS) in Utrecht wordt op 24 september het gloednieuwe Studenten Innovatie Paviljoen onthuld. Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om jonge talenten en hun innovatieve projecten in de schijnwerpers te zetten.  

Het Studenten Innovatie Paviljoen is deze editie voor het eerst aanwezig op de WoTS en is opgezet in samenwerking met verschillende technische universiteiten in Nederland. Branchemanager Roelof Kuipers is namens FHI verantwoordelijk voor de organisatie. “Het paviljoen geeft jonge mensen de kans om hun kennis en creativiteit te tonen aan een breed publiek. Een tweede doel is om jong talent te verbinden aan potentiële investeerders of werkgevers die hen kunnen helpen met de realisatie van hun ideeën.”

Baanbrekend
Vier studententeams van de TU Delft en de TU Eindhoven presenteren in een professionele omgeving hun baanbrekende innovaties, variërend van elektrische vliegtuigen tot waterstofauto’s. Ook is er op woensdag 25 september tussen 10:00 en 12:00 de gelegenheid om het studenten seminarprogramma bij te wonen, waar de teams hun projecten aan de bezoekers van de WoTS presenteren.

Brug slaan
“Het is belangrijk dat we de brug slaan tussen onderwijs en de industrie en het Studenten Innovatie Paviljoen is een perfecte manier om dat te doen,” vervolgt Kuipers. “Studenten krijgen niet alleen de kans om te leren van ervaren vakgenoten, maar ook om zichzelf te presenteren als de innovators van morgen.”

Broedplaats
De WoTS, van 24 tot en met 27 september in Jaarbeurs Utrecht, trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en staat bekend als de grootste vakbeurs voor professionals in de technologie- en wetenschapssector. Kuipers: “Met de toevoeging van het Studenten Innovatie Paviljoen profileert de beurs zich opnieuw als een broedplaats voor innovatie en vernieuwend denken. We hopen dat het paviljoen blijvende toegevoegde heeft voor de beurs en we heten alle WoTS-bezoekers van harte welkom in hal 8 in de Jaarbeurs!”

Langskomen?
Het Studenten Innovatie Paviljoen en het seminar zijn kosteloos te bezoeken voor bezoekers van de WoTS. Schrijf je vandaag nog in voor de beurs en maak persoonlijk kennis met de innovators van de toekomst.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)