Nieuwe kansen en business cases voor energieopslag

Nieuwe kansen en business cases voor energieopslag Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De toename van het aandeel duurzame energie en de huidige energietransitie leiden tot nieuwe kansen en business cases voor energieopslag. Voor zowel de continuïteit bij het leveren van energie binnen het net als allerlei toepassingen in de scheepsvaart, automotive en industrie zijn de mogelijkheden zeer concreet te benoemen. De exposanten en technische presentaties op het Energy Storage event op 13 februari 2020 bieden u technische en neutrale deskundigheid op dit gebied. 

Het aanbod duurzame energie is in de zomer groter dan de vraag, terwijl in de winter juist de vraag groter is dan het aanbod. Voor de continuïteit van de energievoorziening is het daarom van essentieel belang dat grote hoeveelheden energie opgeslagen kunnen worden. Energieopslag biedt hiernaast voordelen in stabiliteit, effectiviteit en efficiency voor een grote diversiteit aan toepassingsgebieden, zoals voor elektrische voertuigen, transport in het algemeen, gebouwen, datacenters en de algehele infrastructuur.

Het Energy Storage event informeert u door middel van neutrale kennisoverdracht over de voordelen en uitdagingen van energieopslag. De toenemende productie van duurzame wind- en zonne-energie, het klimaatakkoord, de energietransitie en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van accu’s en batterijen bieden hiervoor genoeg gespreksstof.    

Met plenaire sprekers en een parallel programma bieden de presentaties u actuele deskundigheid. In het parallelle programma ligt de focus op de nieuwste technologieën en toepassingsgebieden, totaaloplossingen, nieuwe methodes en apparatuur voor het testen en meten van accu’s, veiligheid en regelgeving en applicatiekennis. Het volledige programma is op de site na te lezen.

U kunt zich hier aanmelden voor een gratis bezoek aan Energy Storage 2020.