Nog een week te gaan tot het D&E event!

Nog een week te gaan tot het D&E event! Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Elkaar ontmoeten mag én kan weer. Volgende week staat het Design Automation & Embedded Systems event volledig in het teken van kennisdeling en het uitwisselen van visies en ervaringen met vakgenoten.

Iedereen is momenteel druk, maar waar en wanneer ontmoet je op een dag 20 exposanten en kun je diverse kennissessies volgen? Én het is natuurlijk altijd goed om op pad te blijven gaan en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Zo ziet een veilig evenementbezoek er uit

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Om de veiligheid van al onze bezoekers zo goed mogelijk te kunnen garanderen, vragen we al onze bezoekers om een coronatoegangsbewijs. Eenmaal goedgekeurd is het voor een bezoeker niet verplicht om een mondmasker te dragen en hoeft de 1,5 meter afstand niet gehouden te worden.

Daarnaast vragen we je de basisregels van het RIVM te blijven volgen:

·        Desinfecteer je handen

·        Blijf thuis bij klachten en laat je testen

Ontwerpuitdagingen bij het gebruik van moderne CPU’s op SOM-moduletoepassingen

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeeldingModerne interfaces zoals USB Type-C, PCIe en Gen4 maken de huidige ontwerpen vaak complexer. Systemen zijn wellicht nog niet compatibel met de nieuwe generatie interfaces. Een designmethode die dergelijke uitdagingen het hoofd kan bieden is het bouwen van een SOM-module (system on module). Dit is een methode waarbij de verschillen systeemfunctionaliteiten worden geïntegreerd op een enkel bord. SOM-modules worden vaak gebruikt op het gebied van embedded systemen. In tegenstelling tot een computer met één bord, heeft een SOM een speciale functie, net zoals een systeem op een chip (SoC).

Het bouwen van een SOM brengt voordelen als kostenreductie, hergebruik van een ontwerp en de hoge compatibiliteit binnen embedded systemen met zich mee. Tijdens het D&E event geeft Claus Giebert van Advantech namens Telerex uitleg over hoe beproefde bouwstenen en lokale ondersteuning bijdragen aan een succesvol ontwerp.

Lees meer…

Slimme tools vereenvoudigen design van een PCB

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Het anticiperen op mogelijke problemen vroeg in het ontwerpproces is de sleutel tot succes bij het ontwerpen van de PCB. De tools die voorhanden zijn om een geschikte lay-out te maken ontwikkelen steeds verder en reageren steeds accurater op actuele marktsituaties. Zo zijn er toepassingen die ontwerpers in staat stelt om real-time informatie te geven over beschikbaarheid van specifieke componenten.

Olivier Arnaud van Siemens EDA vertelt namens Innofour het verhaal achter een supply-chain gerichte applicatie waarmee realtime sourcinginformatie binnen handbereik van ontwerpers ligt. Hiermee wordt de keuze voor componenten versneld en vereenvoudigd waardoor er meer tijd is voor ontwerpinnovatie en -optimalisatie.

Lees meer…

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Een andere methode om een actuele weergave van ontwerpinformatie te verkrijgen is augmented reality (AR). Dit is een interactieve ervaring van een echte omgeving waarin de objecten die zich in de echte wereld bevinden, worden verbeterd door computergegenereerde perceptuele informatie. Tijdens het D&E event vertelt Erik Nijeboer van CB Distribution over hoe deze techniek ingezet wordt voor het ontwerpen van een PCB.

Lees meer…