“OT-security mag niet tussen wal en schip vallen”

“OT-security mag niet tussen wal en schip vallen” Door: Claranet Benelux

Claranet dit jaar exposant op de World of Industry, Technology & Science 2024 in de Jaarbeurs Utrecht

De World of Industry, Technology & Science (WoTS) is van 24 t/m 27 september 2024 het bruisende hart van de Benelux! We spreken voor dit artikel met Sales Specialist Mark Wellink én Product Manager Henk Liebeek over deze beurs en de reden dat Claranet aanwezig is als exposant met een Cybersecurity-propositie.

Kunnen jullie ons vertellen waarom Claranet op de World of Industry, Technology & Science in 2024 presenteert?

Mark: “Zeker! De World of Industry, Technology & Science is de perfecte gelegenheid voor ons om onszelf te presenteren als betrouwbare speler op het gebied van cybersecurity. Op de beurs presenteren we onze cybersecurity-propositie met een focus op Operationele Technologie, ook wel OT-security genoemd. Dit biedt de juiste context en het juiste publiek voor ons om ons verhaal te vertellen en om potentiële klanten te interesseren in ons aanbod.”
Henk: “De beurs staat bekend als de belangrijkste beurs in de Benelux voor innovatieve technologieën op een breed gebied van (maak)industrie, elektronica en laboratorium. We gaan onszelf laten zien als voorloper op het gebied van cybersecurity voor operationele technologie en deze bijzondere beurs is de perfecte gelegenheid om dat te doen.”

Hebben jullie al ideeën voor de presentatie op de beurs?

Mark: ”We willen de bezoekers op onze stand de kans geven om hands-on kennis te maken met onze oplossingen. We willen laten zien hoe OT-security werkt en hoe we het inzetten om onze klanten te beschermen tegen cyberbedreigingen. We hebben een stand pal aan de zogenaamde ‘Industry Highway’ die beide industrie-hallen (8 en 11) aan elkaar verbindt, bijna onmogelijk om ons te missen.”
Henk: “We zijn ook van plan om onze samenwerking met Fortinet te benadrukken. Fortinet is een bekend en gerespecteerd merk in de cybersecurity-industrie en we zijn verheugd om hun technologie en expertise te kunnen gebruiken om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden.”

Hoe zit het met de markt voor OT-security, wat is de huidige stand van zaken?

Mark: “De markt voor OT-security groeit snel, vooral vanwege de toename van cyberaanvallen in het algemeen, en dus niet alleen op de IT-kant van organisaties. Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor kritieke infrastructuur, zoals nutsbedrijven en productiebedrijven, moeten ervoor zorgen dat ze hun OT-systemen goed beschermen tegen cyberbedreigingen.”
Henk: “Bedrijven zijn geleidelijk meer bezig met OT-security, maar er is ook nog steeds een gebrek aan bewustwording en expertise. Vaak bevinden veel systemen zich nog in een grijs gebied tussen IT en OT, wat betekent dat het niet altijd duidelijk is wie precies verantwoordelijk is voor de beveiliging. OT-security mag niet tussen wal en schip vallen. Wij zijn leverancier van zowel IT- als OT-beveiligingsoplossingen en kunnen zo de brug slaan.”

Kunnen jullie ons meer vertellen over jullie cybersecurity-propositie voor operationele technologie?

Henk: “Uiteraard! Onze cybersecurity-propositie is gebaseerd op de beveiligingsoplossingen van Fortinet. We bieden volledige end-to-end security voor operationele technologie, van netwerkbeveiliging tot beveiliging van de endpoints. We bieden ook beheerde beveiligingsservices, waarmee we onze klanten volledig ontzorgen als het gaat om cybersecurity.”
Mark: “Een van de belangrijkste elementen van onze oplossing is de mogelijkheid om OT-data te monitoren en te analyseren. Op die manier kunnen we verdachte activiteiten in de OT-systemen opsporen en snel reageren op mogelijke bedreigingen.”

Hoe zijn de reacties van klanten tot nu toe op jullie OT-security-oplossingen?

Mark: “We hebben absoluut positieve reacties gekregen van onze klanten. Veel van hen hebben nog niet eerder nagedacht over de beveiliging van hun OT-systemen en zijn blij dat we hen kunnen helpen om hun systemen te beschermen tegen mogelijke beveiligingsrisico's.”
Henk: “We hebben ook klanten gehad die de meerwaarde inzien van het combineren van IT- en OT-beveiliging. Door deze twee gebieden samen te brengen, krijgen onze klanten een volledige end-to-end beveiligingsoplossing die de risico's van cyberbedreigingen minimaliseert.”

De World of Industry, Technology & Science is van 24 t/m 27 september 2024 in de Jaarbeurs Utrecht in hal 7 t/m 11. Claranet heeft een stand in hal 9, pal aan de “Industry Highway” die de hal 8 en 11, beiden met focus op industrie, aan elkaar verbindt.