René van Hartingsveldt, directeur van Eurotronic, is één van de sprekers tijdens het IT Infra 2024 event. Enthousiast vertelt hij over zijn bedrijf én over de case studie die hij gaat presenteren: Peak shaving bij VodafoneZiggo.

Dankzij een haperende Teams-verbinding en een zwakke laptop accu, zitten wij direct diep in de materie: netwerkverbindingen en energieopslag. René spreekt gedreven over zijn bedrijf en over zijn presentatie.

Eurotronic

Al bijna vijftig jaar vertegenwoordigt Eurotronic een aantal buitenlandse fabrikanten in Nederland. Van oudsher bedient Eurotronic de Nederlandse telecom & breedband bedrijven. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkelt en legt het nu de focus op Total Power Solutions.  Eurotronic levert noodstroomoplossingen (UPS-systemen) met een accu back-up en systemen voor energieopslag (BESS). Van groot tot klein en zowel voor onshore als offshore klanten.

“Plug and play UPS-systemen doen we natuurlijk ook, maar vaak hebben klanten zeer specifieke wensen. Deze vertalen wij naar een passende oplossing, die we vervolgens laten bouwen.” René legt uit dat UPS-systemen binnen de hele keten een belangrijke functie vervullen.

Eén van de klanten is VodafoneZiggo. De presentatie tijdens het IT Infra event wordt geïntroduceerd door een afvaardiging van VodafoneZiggo. Zij leggen de vraagstelling uit, waarop René het woord overneemt en vertelt hoe Eurotronic VodafoneZiggo heeft geholpen met het oplossen van de opgelegde beperking op hun netaansluiting op een van hun netwerklocaties.

IT Infra

“Het IT Infra event kennen wij al heel lang,” zegt René. Wat hij goed vindt aan het evenement is dat er nadrukkelijk wordt nagedacht over de invulling van de dag. Dat er geluisterd wordt naar de evaluaties en dat het evenement een interessante groep professionals bij elkaar brengt. Volgens René heeft het IT Infra event een duidelijke focus. “Het evenement richt zich voornamelijk op datacenters en dit sluit natuurlijk goed aan op onze noodstroom oplossingen. Datacenters maken altijd gebruik van een UPS-systeem.”

Een struikelblok in de huidige tijd is netcongestie. De olifant in de kamer waar we met geen mogelijkheid omheen kunnen. Bedrijven en instanties hebben hier veel last van omdat het ze beperkingen oplegt in hun energieaanvraag. “Je krijgt gewoon geen stroom meer,” vat René het probleem kort samen. “En een Peak shaving installatie kan hierop een antwoord zijn.” Hij legt dit in zijn presentatie verder uit. Gezamenlijk met VodafoneZiggo presenteert hij aan de hand van een halfjaar aan data het resultaat.

Kom 20 november naar het IT Infra event en ontmoet de pioniers en professionals die samen de prestaties, schaalbaarheid en veiligheid van IT-infrastructuur verbeteren.

IT Infra

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)