Pensioenfonds Zorg en Welzijn stopt niet met beleggen in fossiele brandstoffen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn stopt niet met beleggen in fossiele brandstoffen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt woensdag 63.779 nieuwe positieve coronatests, ruim tienduizend meer dan dinsdag.
  • Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zegt te zullen blijven beleggen in bedrijven die in fossiele brandstoffen zitten, zoals olie en gas. Wel wil PFZW alleen investeren in bedrijven die een "overtuigende en verifieerbare energietransitie hebben ingezet". Het pensioenfonds, dat 278 miljard euro beheert, kreeg eerder kritiek vanuit milieuorganisaties op het gevoerde beleid.
  • De Autoriteit Consument en Markt (ACM) waarschuwt werkgevers dat afspraken over het níet werven of níet in dienst nemen van elkaars personeel, nadelig zijn voor werknemers en de samenleving als geheel. Bovendien is het verboden volgens Europese en Nederlandse mededingingsregels. ACM zegt dat het vorig jaar signalen heeft binnengekregen over mogelijk verboden afspraken.
  • Het kabinet wil de veestapel de komende tien jaar met 30 procent laten krimpen. Dit moet de stikstofuitstoot sterk doen verminderen. Daarbij wordt gedwongen opkoop van boerenbedrijven niet uitgesloten, schrijft de NOS.
  • Nederlandse vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze niet worden begrepen door hun financieel adviseur, meldt ABN Amro op basis van een eigen rapport. Vrouwelijke ondernemers hebben ook meer moeite met het aantrekken van kapitaal dan mannen.