Praktische workshops tijdens LabNL

Praktische workshops tijdens LabNL Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het inhoudelijke programma wordt tijdens LabNL niet alleen gevormd door seminars met lezingen. We willen juist meer korte praktische sessies aanbieden, waar de bezoeker direct wat aan heeft in zijn of haar dagelijkse werk. En waarbij meer dan voldoende tijd overblijft voor een bezoek aan de beursvloer.

Inmiddels hebben we een inhoudelijke invulling gegeven aan een aantal sessies. Op dinsdag 26 september staan de workshop ‘de eerste stappen richting een lean laboratorium‘ en de workshop ’ergonomie en fysieke belasting‘ op het programma.

De workshop ‘de eerste stappen richting een lean laboratorium‘ wordt gegeven door Geanne Sterenberg van UMC Utrecht. Zij heeft jarenlange ervaring met lean-trajecten in het UMC Utrecht, waaronder in de laboratoria van het ziekenhuis. Deze ervaring neemt ze mee in de workshop.

Tijdens deze workshop leren laboranten en labmanagers de basis van lean en wat dit kan betekenen voor hun eigen werkomgeving. Welke voordelen heeft deze manier van werken?  

Geanne legt de vijf basisprincipes van lean uit en geven voorbeelden vanuit de dagelijkse praktijk van het laboratorium.

De workshop ‘ergonomie en fysieke belasting’ wordt gegeven door een bekend gezicht van vooral de LabSafety-deelnemers en bezoekers, namelijk Iris in ’t Leven. Iris geeft al jarenlang een training over ergonomie voor Avans+ en zal voor LabNL een korte sessie begeleiden met de belangrijkste tips & tricks op dit gebied.