Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag 2023 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Prinsjesdag 2023 

 

Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september 2023, presenteerde het kabinet de plannen voor 2024 in de vorm van de Miljoenennota en de Rijksbegroting. Dat bestaanszekerheid staat hoog op de agenda. Ook  ondernemers maken zich zorgen of er voldoende aandacht is voor de economie.

Reactie MKB-Nederland en VNO-NCW

De eerste reactie van MKB-Nederland en VNO-NCW en een uitgebreide eerste analyse van de maatregelen lees je hier.

Ondernemers in aanloop naar Prinsjesdag somber over economie

Vooruitlopend op Prinsjesdag hebben MKB-Nederland en VNO-NCW deze zomer brancheorganisaties gevraagd hoe zij naar de economie kijken. Dat is behoorlijk somber. Zo denkt de helft (50%) van de brancheorganisaties dat de economie zal verslechteren komende tijd. Slechts 8% denkt dat het beter zal worden.

Voor meer informatie, zie: Ondernemers in aanloop naar Prinsjesdag somber over economie  | MKB-Nederland

Peiling: Hoe kijken Nederlandse ondernemingen naar de kabinetsplannen? 

VNO-NCW en MKB-Nederland willen jaarlijks in kaart brengen hoe Nederlandse ondernemingen terugblikken op de kabinetsplannen die tijdens Prinsjesdag worden bekendgemaakt. In aanloop naar de verkiezingen vragen we dit jaar vooral naar de verwachtingen en wensen die ondernemers hebben voor een nieuw kabinet. Waar moeten de nieuwe bewindspersonen vooral mee aan de slag? Waar liggen momenteel de grootste uitdagingen en belemmeringen, en welke (omgevings)factoren spelen daarbij met name een rol?

De uitkomsten van de peiling gebruiken VNO-NCW en MKB-Nederland in hun lobby. Belangrijk is dat alle sectoren, regio’s en grootteklassen van bedrijven in de enquête goed vertegenwoordigd zijn. Deelname van zo veel mogelijk leden is daarbij essentieel! Het beantwoorden van de vragen kost slechts enkele minuten. 

De link naar de peiling vind je hier: 

https://app.collecthor.nl/cm/simple/45301/1852635739/B99JlsfN45_0GAQVXmyMqRWOQ-jmi3T8iiE-IGjfBG4

Let op: Het is belangrijk dat deze link exact overgenomen wordt, dus niet eerst geopend in de browser en daarna gekopieerd, omdat er na het openen een unieke link aangemaakt wordt die maar één keer ingevuld kan worden.

Deadline voor het invullen van de peiling: 15 oktober 2023!