De Circulaire® 650FDS is een compact vrijstaand werkstation ontworpen om op een efficiënte en veilige manier met chemicaliën te werken. Met name formaline in operatiekamers en pathologielaboratoria. De 650FDS is afgeleid van een laboratoriumzuurkast, waardoor de gebruiker verzekerd is van de beste bescherming tegen blootstelling aan chemicaliën.

Circulaire® 650FDS
Compact doseerstation van minder dan 0,4 m2, een handige oplossing voor het werken met chemicaliën. In deze kast wordt uw chemicaliëncontainer (tot 25 liter) op de onderste plank geplaatst en aangesloten op het pompmechanisme. Met een eenvoudige druk op de knop of het gebruik van de optionele voetschakelaar wordt de formaline via de kraan naar een andere
container gepompt.
De 650FDS is uitgerust met verschillende handige functies, zoals een grote werkopening, laag geluidsniveau, geïntegreerd alarm voor lage luchtstroom, uniek koolstoffilter afdichting mechanisme en een kabel invoerpoort. De afsluitbare deur met rookglas zorgt ervoor dat de chemicaliëncontainer tijdelijk veilig en discreet kan worden opgeborgen, terwijl de ventilatie naar de werkruimte de verspreiding van giftige dampen voorkomt.
Het opvouwbare acrylraam biedt gemakkelijke toegang tot het werkgebied, terwijl de plafondverlichting zorgt voor een goed verlichte en comfortabele werkomgeving. Het luchtstroom monitor systeem bewaakt voortdurend de luchtstroom in de kast en waarschuwt de gebruiker met hoorbare en visuele alarmen als deze onder het optimale niveau komt. De optionele sensor voor de filter conditie helpt bij het tijdig vervangen van koolstoffilters, waardoor de veiligheid en efficiëntie van de kast worden gewaarborgd.

Luchtstroom monitor systeem
De luchtstroom in de kast wordt voortdurend bewaakt en de gebruiker wordt gewaarschuwd door hoorbare en visuele alarmen als de luchtstroom onder het optimale niveau komt. Een optionele sensor bewaakt het filter en geeft aan wanneer het koolstoffilter vervangen dient te worden.

Koolstoffilters van hoge kwaliteit
De Circulaire® 650FDS is uitgerust met hoogwaardige koolstoffilters om te voldoen aan de BS7989:2001- en COSHH-voorschriften. Het hoofdfilter bevat 14 kg actieve kool die speciaal is ontworpen om formalinedampen effectief te verwijderen, weg van de gebruiker. Schone lucht wordt met een snelheid van 0,5 m/s door de opening aan de voorkant van de kast aangezogen door de ventilator, voordat deze door het deeltjes voorfilter en het koolstoffilter in het
hoofdgedeelte gaat. De gefilterde lucht wordt vervolgens via de bovenkant van de kast terug de ruimte in geblazen.

Milieuvriendelijk
De Circulaire® 650FDS van Monmouth Scientific heeft indrukwekkende ‘groene’ referenties. Met slechts 80 watt vermogen bij normaal gebruik verbruikt deze kast tot 8 keer minder stroom dan vergelijkbare modellen. Daarnaast biedt de unit een van de meest aantrekkelijke geluidsniveaus die beschikbaar zijn, met circa 52 dB(A).

Specificaties
» Externe afmetingen (bxdxh) 650 x 600 x 2023 mm
» Interne afmetingen (bxdxh) 635 x 595 x 758 mm
» Openingsgrootte (bxh) 590 x 300 mm
» Basisgewicht 107 kg
» Luchtstroombewaking Low Airflow-systeem met waarschuwingslampje en geluidsalarm
» Snelheid >0,5 m/sec
» Luchtstroom 340m3/uur
» Hoofdfiltertype 14kg koolstof – Type FORM
» Voorfilter Filtrete (95% efficiënt bij 0,5 micron)
» Interne verlichting LED-stripverlichting over de volledige breedte
» Elektrische vereisten 230V / 50Hz wisselstroom – 80w
» Fan Centrifugaal met hoge prestaties tot IP44, borstelloos en vonkvrij
» Geluidsniveau <52 dB(A)
» Bouw Polyester gepoedercoat zintec-staal met 6 mm helder acryl voor-zijpanelen

 

en_GBEnglish (UK)