Samen innoveren voor een betere toekomst

Samen innoveren voor een betere toekomst Door: ALTEN Nederland B.V.

In het magazine Mechatronica & Machinebouw heeft ALTEN een artikel gepubliceerd over de ontwikkeling van een AGV in samenwerking met JOZ.

Samen innoveren voor een betere toekomst

JOZ ontwikkelt al meer dan zeventig jaar mest- en voeraanschuifsystemen voor veehouders over de hele wereld. Als onderdeel van een nieuwe innovatieronde richting circular farming ontwierp het Noord-Hollandse bedrijf een agv. Voor de softwareontwikkeling riep het de hulp in van Alten.

>>>>>Lees het complete artikel via deze link, geschreven door: Job Mensen, Dennis Alberts en Wilco Boeije zijn consultant bij ALTEN<<<<<

JOZ ontwikkelt al meer dan zeventig jaar mest- en voeraanschuifsystemen voor veehouders over de hele wereld. Als onderdeel van een nieuwe innovatieronde richting circular farming ontwierp het Noord-Hollandse bedrijf een agv. Voor de softwareontwikkeling riep het de hulp in van ALTEN.

De invloed van de mens op het klimaat staat hoog op de politieke agenda. Behalve voor opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel is er in Nederland ook veel aandacht voor de stikstofcrisis. Als gevolg van deze crisis is de maximale snelheid op de snelwegen verlaagd van 130 km/u naar 100 km/u. Voor burgers is dit de meest ingrijpende maatregel, maar er zijn sectoren die veel ingrijpender worden getroffen in hun werkzaamheden. Zo moeten de boeren de uitstoot van stikstof uit de verdamping van mest, in de vorm van ammoniak, aanzienlijk terugdringen. In de zoektocht naar een oplossing kon minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op felle kritiek rekenen, met grootschalige demonstraties van de boeren als gevolg.