Smart Buildings en de rol van Gebouw Automatisering

Smart Buildings en de rol van Gebouw Automatisering Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De evolutie van geautomatiseerde naar slimme en zelf adaptieve gebouwen is momenteel in volle gang. Slimme gebouwen creëren omgevingen die kunnen communiceren met hun bewoners, van hen kunnen leren en zich uiteindelijk kunnen aanpassen aan hun veranderende behoeften. Paul Persy van PCS Gebouw Automatisering zal in zijn presentatie ingaan op de technologische backbone. Waar dient die aan te voldoen om uw slimme gebouwinfrastructuur te koppelen en veerkracht en veiligheid te vergroten? Wim Hogenhout van Chess gaat in op de doelstellingen, kenmerken en functies van een Smart Building.

De presentatie van Chess geeft antwoorden op basisvragen: Wat mag en kan je verwachten van een Smart Building? Hoe verbetert Smart Building technologie de prestaties van gebouwen, organisaties en gebruikers?

De samenhang van netwerk infrastructuur, besturingssystemen en applicaties voor gebouwbeheer en eindgebruikers is de sleutel voor een succesvolle realisatie van een Smart Building. Met de juiste keuzes realiseert u vandaag een gebouw dat meegroeit met morgen. Vanuit verschillende invalshoeken en stakeholders (eigenaar, beheerder, gebruiker) worden de mogelijke doelstellingen besproken en vertaald naar functionele applicaties en systeemkenmerken.

Beide sprekers pakken dit onderwerp op vanuit een ecosysteem gedachte en met open en schaalbare systemen. Diverse partijen in de gebouwde omgeving hebben kwaliteiten die elkaar aanvullen, om oplossingen voor de actuele behoeften te bieden. Binnen de branche Gebouw Automatisering is daarom (ook) een werkgroep Technologische Innovatie actief. Met partijen in de keten samenwerken, om ecosystemen en schaalbare systemen mogelijk te maken. Vanuit een vereniging de krachten bundelen is dan nog zeer actueel.

Frits Pronk van Vedotec gaat in zijn presentatie in op lichtaansturing met DALI. DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface, een onafhankelijke standaard.

 

Meld u hier kosteloos aan voor een bezoek aan Bits, Bricks & Behaviour 2021. Het volledige programma kunt u hier vinden.