Smd-Tec installeert IBL in-line vapor phase bij Productronics Assembly BV

Smd-Tec installeert IBL in-line vapor phase bij Productronics Assembly BV Door: SMD-TEC

Productronics Assembly BV uit Weert heeft de productiecapaciteit gevoelig uitgebreid en koos daarbij voor het reflow solderen voor een BLC620i in-line vapor phase machine van IBL.

One Stop Shop

Het bedrijf is opgericht in 2017 door een dynamisch team dat kon verder bouwen op haar ervaring opgedaan bij onder andere Philips Research en Philips Innovation Services. Productronics ontwikkelt en produceert elektronica voor verschillende toepassingen en sectoren waardoor ze haar diensten als een One-Stop-Shop kan aanbieden en haar klanten maximaal kan ontzorgen.

Dankzij de dynamische aanpak heeft het bedrijf de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en zijn ze uitgeweken naar een nieuwe locatie met grotere productiehal, dewelke ze voorzien hebben van nieuwe productiemachines waaronder de volautomatische in-line vapor phase machine van IBL.

Soldeerkwaliteit

Eén van de belangrijkste processen die zowel de duurzaamheid als levensduur van een elektronisch product bepaald is de soldeerkwaliteit.  

“We hebben reeds jarenlang positieve ervaring met het gebruik van de IBL vapor phase machines en deze technologie is zonder twijfel de beste voor ons reflow soldeerproces,” zegt Carlo Aan den Boom, Technisch Directeur bij Productronics. “Onze keuze voor IBL is gebaseerd op de kwaliteitsvolle constructie en robuustheid van de machines die ons op lange termijn de betrouwbaarheid geven die onmisbaar is voor onze productie en is afgestemd op onze visie. Bovendien is Smd-Tec als lokale IBL distributeur een zeer betrouwbare partner die met ons meedenkt en een professionele service verleent”.

De uitgangspositie bij de ontwikkeling van IBL machines is de focus op het garanderen van de beste reflow soldeerresultaten door middel van dampfase waarbij een homogene opwarming in een zuurstofvrije omgeving zorgt voor perfecte resultaten. Tal van gepatenteerde technologieën waaronder een trilvrij transportsysteem, Rapid Cooling System en Intelligent Profiling System maken dit een unieke en onderhoudsvriendelijke machine die zowel in een standalone als volautomatische inline versie kan gebruikt worden.

 Meer info over Productronics,  Smd-Tec en IBL via www.productronics.nl  | www.smd-tec.be  | www.ibl-tech.com